Op zondag 25 september, vieren we weer de bevrijding van Helmond. Op deze dag werden de Duitser uit de stad verdreven door de Engelse militairen, die er voor zorgden dat Helmond weer zijn vrijheid terug had. Ook dit jaar komen we weer tezamen, in het Hortensiapark, bij het bevrijdingsmonument van Joris en de Draak. Vroeger werd dit door de gemeente georganiseerd, maar al een aantal jaren is er de  Stichting Helmond 25 september 1944, die dit allemaal organiseert.

Programma

Deze avond zal, middels een toespraak, worden geopend door burgemeester Elly Blanks-van den Heuvel. Zij zal hierna ook het bevrijdingsvuur ontsteken.  Op deze avond, zal er een optreden plaats vinden, van zangeres Noelle van Bussel. Ook zal er door leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege  een stukje worden voorgedragen, dat als onderwerp heeft “Vrijheid “. Verder zullen er zoals we gewend zijn, de nodige bloemen worden gelegd. Uiteraard worden de Helmondse Veteranen in grote getale verwacht, bij deze 78e bevrijding viering van Helmond. Zij zijn het, die het ervaren hebben, wat het betekend als je de vrijheid wordt afgenomen.  Ook het Helmondse publiek is natuurlijk ook van harte welkom.

Viering

Deze viering gaat plaats vinden op de 25e september om 18.30 uur, in het Hortensiapark aan de Wethouder van Wellaan in Helmond. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. Zij zorgen voor de muzikale omlijsting, van deze avond. De organisatie heeft ook een doel, dat is om elkaar te ontmoeten, onder het genot van een hapje en een drankje.

Tekst en Foto’s (2021) ,Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk. Dank voor dit bericht van een fantastisch initiatief dat moet blijven bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *