Viering bevrijding van Helmond in het Hortensiapark

Op 25 september wordt in het Hortensiapark in Helmond jaarlijks de bevrijding van de stad gevierd. Op deze datum in 1944 wisten de Engelsen Helmond te bevrijden van de Duitse machthebbers. De viering is georganiseerd door stichting Helmond 25 september 1944.

Dit jaar zal burgemeester Elly Blanksma een toespraak houden; het bevrijdingsvuur ontsteken en samen met jeugdburgemeester Noël Silalahi bloemen leggen bij het monument van Joris en de Draak. Bij de viering zijn ook veteranen aanwezig en wordt een gedicht voorgedragen door Ruben Kemperman (Ruben Raakt)

Muziek

Bij de viering is ook veel muziek te horen. Het grootste deel daarvan is in handen van het harmonieorkest van het Helmonds Muziek Corps, maar daarnaast vindt er ook een optreden plaats van de Keiegalmers.

Op de avond zelf moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs laten zien. Dat kan met een QR-code op de telefoon of een geprint vaccinatie-, herstel- of testbewijs. De viering start om 18.30 uur in het Hortensiapark aan de Wethouder van Wellaan.

Foto: archief

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Roland Reply

    Schaam je rot…. bevrijding vieren met een QR code….. echt…… kansloos!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.