Vijf personen aangehouden tijdens grote actie

Bij een integrale actie gisteren in de Helmondse binnenstad, zijn diverse overtredingen geconstateerd. Vijf mensen werden aangehouden, waarvan een eigenaar van een horecagelegenheid. In dat pand werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen en illegaal gokken geconstateerd. Daarnaast werd er niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften en is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. De politie nam ter plaatse een contant geldbedrag en een voertuig in beslag. Verder onderzoek volgt.

Eén persoon werd aangehouden omdat hij een politieagent beledigde. Tijdens verkeerscontroles werd één persoon vanwege heling aangehouden en twee omdat zij reden onder invloed. Een gestolen voertuig werd in beslag genomen. Daarnaast deelde de politie 28 bekeuringen uit aan automobilisten, scooterrijders en fietsers. Onder andere voor het rijden zonder rijbewijs, hardrijden en het rijden onder invloed. De Belastingdienst legde op vier voertuigen beslag in verband met een openstaande belastingschuld.

Gisterenavond werden ook een andere horecagelegenheid en twee woningen onderzocht. Op een plek is mogelijk sprake van adresfraude en zijn de vergunningen mogelijk niet op orde. Ook zijn er signalen van mensenhandel. De bevindingen worden verder onderzocht.

Samenwerken aan een veilige en leefbare binnenstad

De politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere organisaties werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties zijn onderdeel van deze aanpak. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten.

Bij de controle van gisteren waren politie, vreemdelingenpolitie (AVIM), Openbaar Ministerie, Senzer en gemeente Helmond betrokken. Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

 (Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.