Helmond Sport speelt de komende vijftien dagen liefst vijf wedstrijden. Vrijdagavond in en tegen Eindhoven, maandag thuis tegen Dordrecht, vier dagen later in Breda tegen NAC, daarna de bekerwedstrijd bij Spakenburg en als laatste komt op 3 november Telstar uit Velsen naar het GS Staalwerken Stadion.

Drukke weken voetballers en staf

Het loodzware programma vergt veel van zowel de technische staf als van de spelers. Hoe Bob Peeters dit aan gaat pakken en met welke spelers, dat weet hij nog niet. “In ieder geval is de selectie groot genoeg om sommige spelers gedurende die vijftien dagen de broodnodige rust te geven”, aldus de oefenmeester. Peeters hoopt dat de interlandbreak Helmond Sport geen parten gaat spelen in de goede flow waarin het team momenteel verkeert. “FC Eindhoven is een ploeg die niet veel scoort, maar tegelijk ook weinig weggeeft”, zegt Peeters voor de camera van Dit is Helmond. “Er heerst een mooie derbysfeer, ondanks dat het er soms beladen aan toe kan gaan. Maar Helmond Sport kan nu laten zien waar het staat.”

Doelpuntenhonger nog niet gestild

Martijn Kaars voelt zich momenteel in zijn element. Hij heeft inmiddels zeven keer gescoord in de Keuken Kampioen Divisie en zag zijn tweede doelpunt tegen Jong FC Utrecht bekroond worden met het doelpunt van de week. “Zwaar wordt het zeker de komende weken, maar als we ons willen etaleren moeten we wedstrijden tegen ploegen die boven ons staan winnen”, meent Kaars. “En mijn doelpuntenhonger is nog lang niet gestild.”

Clean sheets zijn heerlijk voor doelman

Doelman Wouter van der Steen wist dit seizoen al driemaal de nul te houden in de competitie. “Voor een doelman altijd wel lekker”, zo zegt de keeper. Over de hoeveelheid wedstrijden in zo’n korte periode was de aanvoerder van Helmond Sport duidelijk: “We moeten ons elke wedstrijd weer geven en niet blind staren op de hoeveelheid duels die er achter elkaar komen. Of het nu tegen Spakenburg is of welke andere tegenstander ook. De focus moet liggen op de tegenstander van die avond.  De selectie is groot genoeg om elkaar daarin te steunen.” 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *