Villa Vesper dicht: ‘We gaan het sociale contact erg missen’

In 2016 starten Nicolette Doorn, Natalie en Mischa Breuer Villa Vesper in Brandevoort (Mischa besluit in 2019 de Villa te verlaten). De verkoop loopt goed en de eigenaressen zijn tevreden. Dan komen corona en de maatregelen. De crisis hakt er zo in dat Villa Vesper niks anders kan doen dan haar deuren per eind februari 2021 te sluiten.

Villa Vesper is een concept-store. Dat is deels horecagelegenheid, deels cadeauwinkel. Daarnaast kunnen bezoekers met Doorn en Breuer praten over het dagelijkse leven aan tafel. Dit gaat echter verdwijnen.

Oprichting
In 2015 wordt gekeken naar een geschikt pand voor Villa Vesper. De eerste optie is in de Vesperstraat in Mierlo. “Daar hebben wij onze naam aan te danken”, zegt Breuer. Uiteindelijk wordt een jaar later niet Mierlo maar Brandevoort gekozen. In het centrum van Brandevoort staat namelijk nog een pandje vrij. Ondanks dat De Plaetse het nieuwe adres is en niet de oorspronkelijke villa aan de Vesperstraat, blijft de naam hetzelfde.

Verschillende functies
Breuer: “Bij de start van Villa Vesper gaven we naast de verkoop van lunches, koffie, thee en cadeautjes, ook avondworkshops zoals tekenen, schilderen en wijnproeverijen. Uiteindelijk zijn we hiermee gestopt vanwege de hoeveelheid tijd die we ermee kwijt waren.” Ook kiest Villa Vesper in de startfase voor een duurzame weg. De verkoop van milieuvriendelijke producten brengt niet voldoende op, waarna de dames het commerciëlere pad bewandelen. Hiermee boekt ‘de huiskamer van Brandevoort’ succes.

Nieuwe methode
Na verschillende verkopen is de kogel door de kerk: horeca, meubels en cadeaus gaan samen voor een succesvolle formule zorgen. Het halen van broodjes, koekjes of taarten met daarbij warme of koude dranken wordt een hot topic. Voor de cadeaus bedenken de eigenaressen zelfs een nieuwe lijn: producten met als  thema ´geluk´. Deze zijn sinds medio 2019 verkrijgbaar in de winkel. Breuer: “Het leuke is dat deze cadeautjes voor alle leeftijden zijn. Dat zien we terug. De verkoop loopt in een jaar tijd goed. We hebben vanaf juni 2020 besloten online uit te breiden via een groothandelwebsite.”

Corona
De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat Villa Vesper in maart twee maanden op slot moest. Die omschakeling was lastig. Breuer: “Tijdens de eerste golf zijn we bij onze klanten aan de deur geweest met zelfgemaakte appeltaart. Toen de versoepelingen kwamen, hebben we een aantal gasten weer over de vloer gehad, weliswaar in kleine getalen.”

Maar de tweede coronagolf bezorgt Villa Vesper nog meer zorgen. In augustus zijn er onderhandelingen over de huur, maar die lopen op niets uit. Het komt erop neer dat de pandhuur per februari 2021 wordt opgezegd. Een moeilijke mededeling. Doorn en Breuer delen dit bericht op hun Facebookpagina en ontvangen meer dan tweehonderd steunbetuigingen. “Dat is erg fijn om mee te krijgen. We gaan het sociale contact erg missen”, zeggen beiden.

Villa Vesper stopt daarentegen niet. Ze gaan voorlopig door op de webshop met de gelukspotjeslijn. Of ze een nieuwe locatie weten te vinden, is nog onduidelijk. Toch kijken ze positief naar de toekomst. Doorn: “Waar een deur dichtgaat, gaat een andere weer open.”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *