Vliegende start Keiebijters kletstoernooi

Op zaterdag 18 januari ging het befaamde Keiebijters kletstoernooi van start. In een volle Traverse zaal met enthousiast publiek, opzwepend amusment en vier kletsers in de ton die de strijd aangaan om de Zilveren Narrenkap. De prijs die door vele tonpraters wordt begeerd.

Carnavalskraker ‘Wai’ uit Helmond bracht de sfeer er meteen goed in met ‘D’n tel al joare kwijt’. Het publiek werd zo al aardig opgewarmd voor deze veelbelovende kletsavond. De zaal reageerde enthousiast op het komische duo De Skoepies uit Helmond. Met de scherpe moppen en het aanhalen van discussies over genderneutraliteit en de zwarte pietenactualiteiten lieten zij een verpletterende indruk achter.

Iveke van Gerwen alias Dafne Diesel maakte een vliegende start. Het publiek was onder de indruk van deze bijzondere vrachtwagenchauffeuse. Met haar grappige voorkomen en vrachtwagenavonturen wist ze het publiek snel in te pakken. Onderwerpen als ‘dubbelD’, ‘een pot met panne’ en ‘de vogelgriep’ kwamen voorbij. Ze eindigde met een razendsnel opeenvolgend verhaal dat werd beloond met een daverend applaus.

Het was niet makkelijk voor John van Bree uit Knegsel om daar over heen te gaan. Als Dick Jenever, voetbaltrainer van de vijfde klasse, ook wel kelderklasse genoemd lag er een grote druk op hem. Samen met zijn vrouw Truus leidt hij het voetbalteam dat niet aan de verwachtingen voldoet. Helaas lukte het hem niet helemaal het publiek mee te nemen.

Trio Applaus kwam met veel energie het podium opgelopen. Zoals Grootvorst Rob van Oorschot hen al aankondigde: jeugdig, humoristisch en opzwepend. De jongemannen hebben er een feestje van gebouwd. Het publiek haakte in en zong massaal ‘Wai zin LIVE’ en ‘Bij ons in de garage, hebben we een plantage…’ De sfeer zat er goed in.

Arian Compen uit Soerendonk vervolgde als ‘Vieze Jo’. Als fysio hanteert hij het motto ‘Vandaag doet het pijn, maar morgen is het fijn!’ De bekende Helmonders, als Nieky Holzken, Rianne Letchert, Jermaine de Rozario en zelfs onze Briek XXL, zoals hij de Hoogheid noemt, kwamen in zijn optreden naar voren.

De laatste kletser van deze Keiekletsavond kwam uit Heide-Venray. Als ‘S’raar Gloschaar, de zwerver klom Theo Nellen met zijn grijze container het podium op. Lurkend aan zijn fles wijn nam hij het enthousiaste publiek mee in zijn verhaal over hoe hij op straat is beland.

Na een snel changement,  zaal Traverse is immers aan het verbouwen,  zorgde de band ‘Bag on Wheels’ voor een gezellig bal. De kop is eraf en De Keiebijters verheugen zich al op de volgende Keiekletsavond. Een avond met vier nieuwe kletsers en amusement.


Foto: Harrie v.d. Sanden


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door CV de Keiebijters

De Keiebijters In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in een achterafzaaltje, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren. Vaste onderdelen die de Keiebijters organiseren zijn ieder jaar: – Het Hints & Prinseroaje waarbij de nieuwe prins Briek geraden kan worden; – Het KeieKletstoernooi wat uitgezonden wordt op omroep Brabant; – Het Keikesfist; – Het Concert Carnavalesque; – De plechtige zitting van de Keijologische Hogeskool; – De Stadssleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Briek op carnavalszaterdag; – De Grootste Optocht van het Zuiden op carnavalszondag; – Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag; – Het Klurredweile op carnavalsdinsdag. Én natuurlijk is er het rituele opgraven van het Helmondse carnavalssymbool de kei aan het begin van Carnaval en het begraven ervan op carnavalsdinsdag om 23.11 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *