Vlisco dreigt ondernemingsraad met ontslagen

Modestoffenfabrikant Vlisco in Helmond heeft een flinke interne ruzie. Het bestuur heeft de ondernemingsraad gedreigd met ontslag van alle leden als zij een reorganisatieplan naar buiten brengen. In dat plan staat dat Vlisco 40 à 50 banen willen schrappen. 

“Transparantie van een ondernemingsraad (OR) naar de medewerkers toe is erg belangrijk”, legt Sarah Baghat van vakbond FNV uit. “Dat het bedrijf nu deze dreigementen uit, is gewoon onacceptabel.” Door de coronacrisis is Vlisco afgelopen zomer meerdere weken dicht geweest en gaat het al een tijdje financieel niet goed met het bedrijf.

Consequenties vanuit het FNV

Als de directie van Vlisco de dreigementen doorzet en de ontslagen gaan vallen, dan zullen er volgens Baghat vanuit de vakbond FNV ook consequenties zijn voor het bedrijf. Wat dat betekent, is nog onduidelijk. De OR is nu nog bezig met het kijken naar eventuele volgende stappen.

Maanden van onzekerheid

Mocht de OR besluiten om een rechtszaak aan te spannen tegen de directie dan kan het nog maanden duren voordat er zekerheid is. “En daar zijn de werknemers dan nog meer de dupe van”, zegt Baghat. “Zij zitten dan maanden in die onzekerheid of ze nog een baan hebben straks of niet.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *