Volgende Literair Café op 16 mei

Het Literair Café Helmond groeide sinds de start in 1990 uit tot een van de grootste van Nederland. Zes keer per jaar is er een literaire avond. Op dinsdag 16 mei is het volgende Literair Café.

Op 6 mei werd bekend dat Forugh Karimi de auteur is van de jubileumeditie van het Brabants Boek Present. Besteed je tussen 2 en 10 september minimaal 15 euro in een deelnemende Brabantse boekhandel, dan krijg je de novelle Nargis cadeau. Karimi is op 16 mei te gast bij het Literair Café Helmond. De avond in Theater Het Speelhuis begint om 20.00 uur.

Over Forugh Karimi

Forugh Karimi (Kabul, 1971) is een Afghaans-Nederlandse schrijfster. Op haar 19e won ze in Kabul een schrijfwedstrijd. Na haar vlucht uit Afghanistan op 25-jarige leeftijd, pakte ze in Amsterdam meteen haar studie geneeskunde weer op.

Inmiddels werkt ze al vele jaren als psychiater en psychotherapeut in haar eigen praktijk in ’s-Hertogenbosch. Maar ze bleef ook schrijven. Vorig jaar werd haar debuutroman ‘De Moeders van Mahipar’ erg goed ontvangen door de pers.

Meer informatie over het werk van Karimi en het programma van het Literair Café vind je op www.literaircafehelmond.nl. Kaartjes voor de avonden bestel je eenvoudig via www.theaterspeelhuis.nl.

Bekijk hier een film over Forugh Karimi.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *