Volksbelang: ‘We gebruiken zeker geen beschadigde dakpannen’

Momenteel vinden er nog steeds uitgebreide renovatiewerkzaamheden plaats in de Helmondse Leonardusbuurt. Woningcorporatie Volksbelang werkt daar de komende jaren hard aan de upgrade van zo’n 450 woningen. Nu gaan renovatiewerkzaamheden niet altijd van ‘een leien dakje’. Ook in dit geval klagen bewoners regelmatig over zaken die in hun ogen niet goed verlopen. Zo ontving Dit is Helmond diverse klachten over het feit dat er bij de renovatie oude, kapotte dakpannen worden hergebruikt. “Die reactie snap ik wel”, zegt Sanne Verheij, communicatiemedewerker bij Volksbelang. “Maar het zit toch iets anders.”

Renovatiewerkzaamheden is iets waar veel bewoners in de regel niet op zitten te wachten. Begrijpelijk, want het heeft een flinke impact op hun dagelijks leven. Dat begrijpt ook Sanne Verheij, communicatiemedewerker bij Volksbelang, heel goed. “Planningen verlopen niet altijd zoals verwacht. We werken de planning continu live bij via de bewonersapp. Wie de app niet kan of wil gebruiken krijgt van ons wekelijks een planning op papier. Maar stel, je bent bezig met het realiseren van nieuwe dakkapellen en het begint plotseling hard te regenen. Dan moet je dus snel schakelen en overstappen op andere werkzaamheden. Die misschien niet zo gepland waren. Dat kan dus tot wat onduidelijkheid leiden, maar dat is nu eenmaal inherent aan zo’n enorme onderneming. En ja, dat kan gemor opleveren.”

Dakpannen

Verheij begrijpt ook de klachten over de dakpannen. “Kijk, we proberen bij dit hele project zoveel mogelijk circulair te werken. Dat betekent dat we oude pannen die nog goed zijn, ook weer opnieuw gebruiken. En we selecteren echt heel nauwgezet, we gaan zeker geen beschadigde of kapotte pannen hergebruiken. Wat wel een dingetje is, is het aanzicht. Veel van die oude pannen zijn verkleurd door allerlei aanslag. Wat groen hier en daar, dat soort zaken. Maar ook daar hebben we nu een oplossing voor. Want hiervoor is een speciale spray verkrijgbaar die we binnenkort op de dakpannen aan gaan brengen. Mensen hoeven daar niet voor thuis te blijven. Die spray zorgt ervoor dat bij elk regenbuitje de pan meer en meer schoongewassen wordt. Ze zullen dan niet als nieuw zijn, maar in ieder geval een heel stuk schoner. Maar dat kan dus even duren.”

Geen terugtrekking

Dit is Helmond ontving ook berichten over enkele onderaannemers die zich uit het renovatieproject zouden hebben teruggetrokken, zoals Timmerservice Vriens. Een woordvoerder van Vriens noemde ‘de organisatie’ als aanleiding voor het vertrek. Hoe zit het daar precies mee? “In het geval van Vriens klopt dat deels”, aldus Verheij. “Van onze hoofdaannemer heb ik begrepen dat hun timmerdiensten niet meer nodig waren, omdat de hoofdaannemer de werkzaamheden verder met hun eigen mensen kan voltrekken. Daarom is de samenwerking beëindigd. Dit is gewoon volgens bestaande afspraken verlopen. Er is dus geen sprake van terugtrekking. Ook niet bij andere onderaannemers.”

[Foto: Alice van der Plas/Omroep Brabant]

Lees ook: ‘Eerste gerenoveerde huizen Leonardusbuurt klaar

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *