Volleyballers VC Polaris beleven topweekend

Na de redelijk onverwachte nederlaag van vorige week tegen middenmoter Hajraa stond voor Polaris de thuiswedstrijd tegen Volley2B op het programma. Voor beide ploegen was winst noodzakelijk om aansluiting te houden met de top. Het talrijk opgekomen publiek zag het belang van de wedstrijd en dat droeg bij aan de heerlijke sfeer in de sporthal.

In de eerste set ging het voor de Helmonders van een leien dakje. Serverend werd Volley2B onder druk gezet en kon de ploeg uit Bergschenhoek aanvallend geen vuist maken. Polaris daarentegen grossierde in punten en won vrij eenvoudig: 25-15.

In de tweede set was een ander spelbeeld te zien. Beide ploegen gingen gelijk op en bij 20-20 werd de slotfase spannend. Polaris speelde onzorgvuldig en op belangrijke momenten zelfs slordig en onbeheerst. Aan Volley2B zijde werd het spel eenzijdig uitgespeeld. Ex ere divisie speler Mario Wijsman bepaalde het spel. Volley2B won de set: 26-28.

In set drie begon Polaris ronduit slecht. Spelers werkte niet samen en Volley2B kreeg de punten nagenoeg cadeau. Via 0-4 en 1-8 leek een set nederlaag aanstaande. Een time out bracht de Helmonders weer op het goede spoor en op 13-14 was de strijd weer open. Polaris wist de gelederen weer te sluiten en hardwerkend kantelde de wedstrijd.  De slotfase was deze keer voor Polaris. Een discutabele bal betekende het einde van de derde set: 25-23.

De setwinst bracht de Helmonders rust en via 6-3 en 13-10 was er geen vuiltje meer aan de lucht. Polaris won de set met 25-17 en de wedstrijd met 3-1. Met het onverwachte verlies van beide concurrenten blijft het ongemeen spannend in de 2e Divisie. Polaris staat nog op plek 1, maar qua verliespunten op plek 3. Omdat er geen enkele ploeg in de top 5 stabiel presteert blijft iedere wedstrijd een finale.

Trainer coach Hans van Steenis is duidelijk: ‘we zijn een ploeg die het van hard werken moet hebben. Soms vergeten we dat wel eens en dan kunnen we van iedereen verliezen. Als het collectief in stand blijft kunnen we net zo goed van iedereen winnen. Volgende week spelen we tegen het laag geplaatste Tupos. Puntverlies kunnen we ons eigenlijk niet meer veroorloven’.
De uitwedstrijd tegen Tupos vindt plaats in sporthal De Kazing in Baarlo om 17.30 uur.