Volleybalsters Polaris boeken zwaarbevochten 3-2 overwinning

Er stond afgelopen zaterdag vooraf veel op het spel in sporthal ‘t Hout. Gezien de stand op de ranglijst had Polaris alle belang bij een winstpartij tegen middenmoot concurrent VC Landgraaf, een ervaren ploeg met veel lengte, en waar de heenwedstrijd met 3-1 verloren ging.

Het was de thuisploeg die fris uit de startblokken kwam. Een goede servicedruk was de basis en van daaruit konden via een stabiele eigen passing de eigen aanvallers prima bediend worden. Via een 13-6 voorsprong trok Polaris de lijn door en via een geweldig killblock van Febe van den Reek werd met 25-17 een goede eerste set afgesloten.

In de tweede set was van dat frisse spel, zeker in het begin, geen sprake meer van. Met heel veel eigen fouten gaf Polaris de punten heel gemakkelijk weg. Na een 5-10 achterstand knokte de Helmondse ploeg zich weer goed terug via een aantal rake klappen en prachtige killblocks van Pien Korbijn en Suzy Naus. Bovendien gaf Fieke Vlamings met een goede service zoveel druk dan Polaris helemaal terug kwam in de set. In een spannende slotfase trok VC Landgraaf toch aan het langste eind via 23-25.

In set drie ging het tot 13-13 nog gelijk 13-13 op, echter daarna is het Landgraaf dat slimmer speelt en Polaris dat zelf aanvallend de fouten maakt. Landgraaf scoorde door matig verdedigend werk aan Helmondse zijde makkelijker, en pakte de set met 20-25 .

Zoals vaker liet Polaris het hier niet bij zitten, en wist het met meer variatie in de aanval de gaten bij de tegenstander beter te vinden. Bovendien zat de ploeg er nu blokkerend wel weer prima bij. Na een ruime 13-6 tussenstand bouwde de ploeg van Ellen van Bree de voorsprong met prima spel uit, en de set wordt met ruime cijfers gewonnen 25-14.

Een vijfde set moet dus de beslissing brengen wie de winnaar wordt, Polaris startte gedreven en fel aan de set en wistt een mooie 5-1 voorsprong te nemen. Hierna knokte VC Landgraaf zich nog een keer langszij, maar via een 11-8 voorsprong werd via 15-10 de 3-2 winst binnengehaald.

“Een zwaarbevochten overwinning waarbij het spel wisselvallig was en we zeker beter kunnen. Toch pakken we vandaag 3 hele belangrijke punten hebben we een solide middenmoot positie in het eerste jaar in de 3e divisie te pakken.
Volgende week is Nuvoc om 16.45 de tegenstander in Veldhoven, met slechts 1 punt meer dan Polaris. Het belooft een mooi duel te worden om plaats 6.