Voorjaarsnota 2021: (voorlopig) geen bezuinigingen of lastenverzwaring

Voor de laatste keer heeft het huidige college de Voorjaarsnota voor 2021 aangeboden. Op 6 juli a.s. zal de gemeenteraad er zich over buigen. Ondanks het feit dat de Voorjaarsnota financieel gezien niet sluitend is, rekent men zeker nog op bijdragen vanuit het rijk. Het is, volgens het college, dan ook wat voorbarig om nu al te praten over bezuinigingen of erger nog lastenverzwaring.

 Nieuw college

Met een schuin oog heeft het zittende college al gekeken naar 2022. Zij zal dat slechts een aantal maanden meemaken en is daarom terughoudend in het maken van nieuwe plannen. Het is na maart 2022 aan het nieuw te vormen college om haar eigen accenten te leggen.

Hooravond

Niet alleen de gemeenteraad zal zich buigen over de Voorjaarsnota. Ook inwoners, organisaties en bedrijven kunnen hun inbreng hebben. Speciaal daarvoor wordt er op 29 juni a.s. vanaf 18:00 u. een hooravond georganiseerd. Eenieder die wenst in te spreken kan zich aanmelden via raadsgriffie@helmond.nl. De inschrijving sluit op 25 juni a.s om 18:00 u. Bij aanmelding graag naam en telefoonnummer vermelden. Ook aangeven over welk onderwerp uit de Voorjaarsnota iemand wil inspreken en namens wie. De spreektijd bedraagt maximaal 5 minuten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Henk Klarenbeek - Redactie

Henk Klarenbeek Afd. Redactie Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *