• Blikkie

Blikkie is een (oude) Renault die op 28 mei 2014 in gebruik werd genomen door (kinder)boekenschrijver Jacques Vriens. Deze bus is van binnen zo ingericht dat er, als het regent, toch kinderen op bankjes in de auto kunnen zitten om te luisteren naar de verhalen die de vrijwilligers voorlezen uit allerlei leuke boeken. En natuurlijk is de mascotte Piep van de Bieb er ook vaak bij.

De vakantie is weer begonnen en er is weer van alles te doen. Sporten, wandelen en lekker zwemmen als het mooi weer is. Maar je kunt natuurlijk ook naar de bibliotheek om leuke boeken te lenen. En de bibliotheek gaat ook veel doen deze zomer. Zo hebben zij de beroemde voorleesbus Blikkie en de mascotte Piep van de Bieb. Daarmee bezoeken zij scholen maar ook speeltuinen en andere speelplekken in de regio Helmond. Soms in Someren of Asten maar in Helmond zijn ze heel vaak.

Voorlezen in Speeltuin Leonardus

Op 17 juli was Blikkie te gast in speeltuin Leonardus waar voorgelezen zou worden. De wijkreporter mocht ook komen en een keer meeluisteren naar de verhalen uit mooie boeken. Er waren al een paar kinderen  bij de bus komen zitten en de voorleesjuf zou voorlezen uit een mooi en spannend boek.

Maar er was een jongen bij (die in groep 6 zat van een school ) die zag een ander boek liggen op de grond en dat boek heette Woeste Willem. Hij begon te juichen want dat boek kende hij heel goed. Hij vertelde de voorleesjuf dat hij dat boek voor het eerst zag en las in groep 2 van school. Hij kon zich heel goed herinneren waar het over ging. Nu zit hij in groep 6 en vindt het nog steeds een heel mooi boek. Zij moeder die er bij stond beaamde dit en vertelde dat de jongen, Joey helemaal gek was op dat verhaal van Woeste Willem.

Nu blijkt dat deze Joey Janssen een grote fan is van Blikkie en Piep. Hij kwam al jaren luisteren naar de verhalen en stiekem wilde hij een keer met Piep, Blikkie en de voorleesjuf op de foto. Dat was natuurlijk geen probleem voor de wijkreporter en de wens werd snel vervuld. Na een kleine 2 uur waren er bijna geen kinderen meer dus Blikkie werd weer volgeladen en vertrok weer naar het volgende adres.

Wie meer informatie wenst over Blikkie en de agenda kan dit vinden op Bieb

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *