Het voormalige hoofdkantoor van ABN-AMRO in Helmond aan de Kasteeltraverse wordt een verzamelgebouw voor jonge ondernemers en enkele mensen die op zichzelf gaan wonen. Met een knipoog naar de vorige functie krijgt het gebouw de naam De Kluis. Op de begane grond komt ook een horecazaak waarin de nadruk komt te liggen op gezonde voeding. En het is de bedoeling dat er een koffiebranderij in komt. Maandag was het gebouw open voor belangstellenden. Ook wethouder Serge van de Brug kwam een kijkje nemen.

Volgens Kim Lembrechts van De Kabath Vastgoedbeheer gaat het om een project van in ieder geval twee jaar. Het pand werd gekocht door Daan Simons van DS4 en die zou er grote plannen voor hebben. Maar omdat het daar nu nog te vroeg voor is, kan Kabath laten zien waar het zich in specialiseert, namelijk leegstaande panden omtoveren tot broedplaatsen van activiteiten en ontmoetingen. “Onze visie is mensen samen te brengen. En mooie leegstaande panden een invulling te geven die goed is voor de bewoners én voor de gemeente”, legt Lembrechts uit.

Ook wethouder Van de Brug is enthousiast. “Als dit project slaagt, is het zeker mogelijk dat ook in andere panden iets soortgelijks opgezet kan worden. Maar dat is toekomst.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.