Theatergroep AanZ uit Nijmegen speelde woensdag17 mei de voorstelling ‘Kaatje’ op Kindcentrum Talentrijk in de Rijpelberg. ‘Kaatje’ is een luchtige interactieve voorstelling over een zwaar thema dat steeds meer kinderen treft, namelijk de echtscheiding van je ouders.

Ook in Helmond wonen veel kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn of nog in scheiding liggen. Speciaal voor deze doelgroep heeft de theatergroep een interactieve voorstelling gemaakt. Vaak krijgen de scheidende ouders vooral ondersteuning, maar met ‘Kaatje’ geven de acteurs van AanZ kinderen ook een stem.

Kaatje is dol op haar ouders. Maar die gaan scheiden. Ze maken knetterende ruzie over dingen waar ze vroeger om konden lachen. Kaatjes hoofd loopt over van de vragen, maar niemand heeft tijd voor haar. Wie wil er naar haar luisteren?

Anne van der Steen speelt de rol van Kaatje en krijgt van de kinderen veel goede feedback. “We betrekken de aanwezige kinderen ook bij het stuk”, zo vertelde Anne voor de microfoon van DitisHelmondBarbara Knapper en Glenn Markesteijn spelen de ouders van Kaatje en ondersteunen haar muzikaal.

SocialeTeamsHelmond is sinds 2022 actief in de wijken van de stad”, aldus directeur Tanja Banken. “Op een viertal locaties in de wijken Noord, Oost, West en Binnenstad hebben we kantoren waar inwoners terecht kunnen als zij vragen hebben waar ze zelf niet uitkomen.”

KC Talentrijk in Helmond is tot nu toe de enige school in de stad waar de voorstelling van Theater AanZ is opgevoerd. Tanja Banken hoopt uiteraard dat meer scholen en organisaties zich aanmelden, zodat Kaatje’ vaker opgevoerd zal worden in Helmond.  

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *