Op dit moment is de politie in Helmond nog steeds op zoek naar een voortvluchtige verdachte. De man heeft handboeien om en probeerde buurtbewoners te benaderen om hem te helpen de boeien te verwijderen. Intussen hebben we de eerste beelden binnen van de ‘held op sokken’.

Onze verslaggever ter plekke sprak vanmiddag een bewoner van de Willem van der Zaenstraat. De man werd vanochtend wakker door de herrie van de overvliegende politiehelikopter. Hij merkte al snel dat er iets loos was. “Ik heb een deurbelcamera, die op mijn auto staat gericht en automatisch opnames maakt zo gauw iemand langs de auto loopt. Tot mijn stomme verbazing zag ik dat de camera rond de klok van acht uur de voorvluchtige man heeft vastgelegd. Met de handboeien op de rug.”

De betreffende buurtbewoner heeft inmiddels met de politie gesproken en stelt het filmpje van zijn deurbelcamera beschikbaar.

De zoekactie naar de verdachte startte vanochtend in de omgeving van het Loncke-plantsoen en Evertsenstraat in Helmond-Oost. Eerder was hij aangehouden voor een incident in de huiselijke sfeer, maar hij wist te ontkomen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Inmiddels is de zoekactie naar de verdachte opgeschaald, wat betekent dat hij ook naar een ander deel van de stad gevlucht kan zijn.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *