Voorwaardelijke celstraf geëist tegen stekende Helmonder

Een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een proeftijd van drie jaar. Die straf hoorde een 20-jarige Helmonder begin deze week tegen zich eisen in de rechtbank in Den Bosch. Hij stak begin vorig jaar een man neer in het uitgaansgebied van Zeilberg.

Het slachtoffer probeerde op vrijdagavond 11 februari even na 23.00 uur een ruzie op straat te sussen. De Helmonder, die eerder al uit een café was gezet vanwege ongewenst gedrag, viel het slachtoffer van achteren aan en stak hem in de rug. De messteek mistte net de nier van het slachtoffer.

Vluchten

De dader vluchtte na de steekpartij, maar werd korte tijd daarna door omstanders tegengehouden. Agenten konden de man, die het mes nog bij zich had, aanhouden. Tijdens de zitting van de rechtbank in Den Bosch probeerde de advocaat van de Helmonder nog om hem te laten berechten volgens het jeugdstrafrecht, omdat zijn cliënt in bepaalde mate verstandelijk beperkt zou zijn. Maar de officier van justitie kon zich daar niet in vinden en achtte poging tot doodslag bewezen; een misdrijf waar gewoonlijk een gevangenisstraf op staat.

Alcohol

Hoewel de verdachte in de rechtbank meldde dat hij inmiddels drie weken is gestopt met het gebruik van alcohol, bleek uit verklaringen van zijn moeder dat de man in het verleden vaker in de problemen kwam door vooral drankgebruik. Ook tijdens de steekpartij in 2022 was de Helmonder onder invloed van alcohol en cannabis. Daarom eiste de officier naast een jaar cel ook een proeftijd van drie jaar, waarin de man geen alcohol mag drinken en hij een intensief begeleidingstraject moet volgen.

Tekst: DMG Deurne
Foto: Walter van Bussel

Lees ook bij DMG – Hulpdiensten snellen toe na het steekincident in Zeilberg 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *