Vragen 50 PLUS vanwege onrust omwonenden Campus de Braak

Fractie 50 PLUS Helmond wil van burgemeester en wethouders weten waarom er bij de nieuwbouw van Sport- en Beleef-Campus de Braak gekozen is voor heien in plaats van boren. Deze en meer vragen worden gesteld naar aanleiding van onrust bij omwonenden die vrezen voor schade aan hun woningen als gevolg van de bouwactiviteiten.

De bewoners vrezen dat hun woningen in ernstige mate schade zullen ondervinden van het heien op de Braak. Eerder hebben ze volgens 50 PLUS de ervaring opgedaan met de bouw van de Knippenberg, waarbij hun inziens als gevolg van het heien scheuren in de woningen zijn ontstaan. Ze hebben daarover hun beklag gedaan, maar de aannemer zou de klachten niet erkend hebben.

In de bouwplannen voor de SBC was opgenomen dat er in plaats van heien geboord zou worden. Nu blijkt dat er toch geheid gaat worden. “Wordt voorzien in een garantstelling door de gemeente dan wel de aannemer voor de bewoners voor de schade die mogelijk ontstaat door het heien”, vraagt de fractie zich af. 50 PLUS wil ook weten waarom de bewoners zo laat ingelicht zijn en waarom er niets gedaan is met hun aanbevelingen?

Pad

Verder zijn er vragen over het gebruik van het pad achter de woningen. “Hebben bewoners door de jaren heen over het gebruik van dit pad geen rechten opgebouwd?”

Impressie Campus De Braak (MoederscheimMoonenFaulknerBrownsCULD-web)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *