Vragen 50 plus over coronatesten in Helmond

De politieke partij 50 Plus heeft vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over het feit dat Helmond geen eigen testlocatie heeft om te testen voor het coronavirus.

De fractie stelt deze vragen naar aanleiding van een ingezonden brief in het Eindhovens Dagblad van 21 juli. “Los van het gegeven dat resultaten van de testen niet binnen afgesproken tijd worden aangeleverd, zijn wij uitermate verbaasd dat Helmond als 5e stad van Brabant niet over een eigen testlocatie beschikt. Onze inwoners moeten Oost Brabant door reizen om deel te kunnen nemen aan een test op corona”, schrijft de partij in haar brief aan het college.

De partij vindt de situatie onverkwikkelijk en is ontevreden over de situatie: “Veel Helmonders zullen in de gelegenheid zijn om naar een testlocatie te gaan, maar we moeten ook rekening houden met een aanzienlijk deel van de bevolking dat door omstandigheden niet in staat is om even naar Uden te reizen. Het gaat dan wel om de meest, in alle opzichten, kwetsbare groep onder ons en dat zijn nog altijd de ouderen.”

50 Plus vraagt aan het college om via de positie die Helmond heeft in de Gemeenschappelijke Regeling GGD Zuid-Oost Brabant en het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Oost Brabant,  te regelen dat Helmond met onmiddellijk ingang, ofwel op korte termijn beschikt over een testlocatie. Ook wil de fractie dat de raad zo spoedig mogelijk geïnformeerd wordt over de resultaten van het overleg.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  JOS Reply

  voor zover ik weet als iemand door ziekte of geen mogelijkheid om te reizen niet naar de test straat kan
  is er een mogelijkheid dat de ggd thuis komt testen

 2. Avatar
  Ellie Reply

  Nee word je naar Eindhoven verwezen. Er zijn genoeg plaatsen in Helmond om daar te testen .Oudere zijn niet altijd in de gelegenheid om zelf te gaan .En dan zou je een coronataxi moeten pakken .
  Nog meer uitgave voor de ouderen . Omdat alles voor doe mensen al duurder is geworden
  Slechte samenwerking om dat niet goed aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *