Vrijwilligers gezocht voor grootste editie Bluesroute ooit

Blues- en livemuziekliefhebbers moeten nog een maandje wachten, maar in het weekend van 27, 28 en 29 oktober kunnen ze weer los. Want in dat weekend kunnen ze drie dagen lang genieten van liefst 54 (inter)nationale top-bluesbands, verspreid over zo’n vijftien binnen- én buitenlocaties in Helmond-centrum. Het is inmiddels de twaalfde editie van Bluesroute Helmond en nog nooit eerder stonden er zoveel bands op de planken. De organisatie kan best nog wat vrijwilligers gebruiken. Jezelf aanmelden kan vanaf nu.

Bluesroute Helmond is een van Nederlands grootste gratis bluesfestivals en kent in onze stad en ver daarbuiten inmiddels een ongekende populariteit. Dit jaar treden er liefst 54 acts van tien verschillende nationaliteiten op. Veelal unieke bands die optreden op zo’n vijftien verschillende locaties in het centrum van de stad. En die je gewoon helemaal gratis kunt bekijken en beluisteren.

Eerste namen bekend

Op dit moment zijn de eerste bandnamen van het programma van Bluesroute Helmond 2023 bekend. Daartoe behoren onder meer Ben Poole (UK), Boogie Beasts (BE), Magic Frankie & the Bluesdisease (Comeback show), Mister Moan (Finalist Dutch Blues Awards 2023) en de Chicago Capitols, met frontman Erik van Tilburg. Erik, geboren en getogen in Helmond, komt voor deze show speciaal over uit zijn huidige woonplaats in Zweden. Via de website www.bluesroutehelmond.nl en de Facebookpagina van het festival blijf je op de hoogte van alle acts en het programma.

Erik van Tilburg, frontman van de Chicago Capitols, komt speciaal over uit Zweden voor de show

Vrijwilligers

Bluesroute Helmond is een non-profit festival en wordt georganiseerd door Stichting Cultuur in Helmond. Er werken zo’n veertig vrijwilligers mee aan het gratis festival, maar er is altijd ruimte voor extra vrijwilligers. Wil je helpen om van het festival opnieuw een groot succes te maken, meld je dan aan via het emailadres info@cultuurinhelmond.nl.

Extra activiteiten

Dit jaar kent het festival diverse extra activiteiten. Zo is er op zaterdag 28 oktober om 12.00 uur een bluesharp/mondharmonica workshop, waar je als deelnemer een basisles krijgt over het bespelen van de mondharmonica. Ook is er dit jaar extra aandacht voor de jeugd, onder meer in de vorm van een speciale DJ bluesbus met live acts op de Steenweg. Ook binnen het reguliere programma is er extra aandacht voor jong talent geweest bij het boeken van de bands voor de editie 2023. Meer informatie vind je op www.bluesroutehelmond.nl.

Gratis toiletten en meer

Nieuw dit jaar zijn verder onder andere de extra gratis toiletvoorzieningen op het festivalterrein, grote plattegronden en programmadoeken op het terrein. Maar ook meer buitenpodia, een merchandise-tent op het Havenplein én een pre-party. Ook hierover vind je meer informatie op de website van het festival, www.bluesroutehelmond.nl.

[Hoofdfoto: Grunting Pigs]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *