Vrijwilligers gezocht voor Het Kasteel van Sinterklaas

Na een jaar waarin de poorten van Het Kasteel van Sinterklaas gesloten moesten blijven, is de organisatie nu weer een nieuw sinterklaasseizoen aan het organiseren. Ook dit jaar is Sinterklaas op zoek naar hulp om van Het Kasteel van Sinterklaas een groot succes te maken. Tot dinsdag 21 september is het mogelijk aan te melden als vrijwilliger.

Op zondag 14 november meert de boot met de goedheiligman en zijn schoorsteenpieten aan in de haven van Helmond en nemen zij hun intrek in het Helmondse kasteel. Om ervoor te zorgen dat alles er piekfijn uitziet en dat de bezoekdagen vlekkeloos verlopen, is de hulp van wel 450 vrijwilligers nodig. De werkzaamheden zijn heel divers; van directe hulp van de Sint tot decorbouwer of gastheer/-vrouw. Iedereen kan een steentje bijdragen.

Inschrijven tot 21 september

Inschrijven kan tot dinsdag 21 september via www.hetkasteelvansinterklaas.nl of tijdens de informatieavond op donderdag 16 september in wijkhuis De Fonkel (Prins Karelstraat 131 in Helmond). Tijdens deze avond is de Sinterklaassfeer al voelbaar en wordt verteld welke vrijwilligers er nodig zijn en wat dat inhoudt. Vanwege het coronavirus en de daarbij horende maatregelen, worden die avond twee sessies georganiseerd (maximaal 75 personen per sessie), volledig volgens de RIVM-richtlijnen:

  • Sessie 1 van 19.00 tot 20.00 uur
  • Sessie 2 van 20.30 tot 21.30 uur

Aanmelden voor de informatieavond kan via www.hetkasteelvansinterklaas.nl onder ‘Vrijwilliger worden?’

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Paul-Ivo Reply

    Stop er maar mee Lex Koolen en consorten, jullie hebben de knieval v roetveegpieten gemaakt, de meesten zullen niet meer met/voor jullie willen werken. Het was jarenlang top maar alles kent een einde. In dit geval hebben jullie er zelf voor gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *