Vrijwilligers inspireren Helmond tijdens webinar

De Helmondse raad en commissieleden laten zich inspireren door interessante sprekers op dinsdag 8 december. Dan is er een webinar over het vrijwilligersbeleid van de gemeente Helmond. Dit is ook interessant voor vrijwilligers en instellingen waarbij veel vrijwilligers actief zijn in Helmond. Zij kunnen zich aanmelden om mee te luisteren.

De webinar start met drie korte presentaties. Het begint met een toelichting over het huidige vrijwilligersbeleid van de gemeente Helmond en de uitdagingen waar de gemeente voor staat. Vervolgens deelt hoogleraar Kees Klomp van Hogeschool Rotterdam zijn inspirerende verhaal. Hij vertelt over de betekeniseconomie (balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden) die zorgt voor een geheel andere kijk op vrijwilligerswerk. Nog meer inspirerende verhalen komen van Vivienne van Leuken en Peggy van de Vijfeijken van Stichting VIPE (Voor Ieder Persoon Eigen) pruiken uit Helmond, met duurzame en praktische ideeën om vrijwilligerswerk gepast te waarderen.

De gemeenteraad organiseert regelmatig podiumbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten haalt de raad informatie op. Zo kunnen raads- en commissieleden zich een goed beeld vormen van bepaalde onderwerpen. Deze informatie gebruiken zij bij toekomstige besluiten die zij nemen.

Vragen stellen

Gedurende de presentaties kunnen Helmonders via WhatsApp vragen stellen. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Na afloop van de presentaties beantwoorden de sprekers binnengekomen vragen.

Meer informatie

Inwoners en met name vrijwilligers en instellingen waarbij vrijwilligers actief zijn, zijn van harte welkom om deel te nemen. Voor de webinar is  geen aanmelding nodig.

Voor meer informatie klik hier

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *