Vrijwilligerspenningen dhr. Giepmans en mevr. van Stiphout-van der Biesen

Op zaterdag 10 september hebben de heer N.P. Giepmans en mevrouw B.F.M.N. van Stiphout-van der Biesen uit handen van wethouder Van Lierop de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen. Deze penning is aan betrokkenen uitgereikt vanwege hun belangeloze inzet gedurende vele jaren voor Scouting Leonardus.

De vereniging Scouting Leonardus is een goeddraaiende jeugdvereniging met ruim 200 leden en meer dan 70 kaderleden. De vereniging Scouting Leonardus is opgebloeid tot een vereniging met een stevige basis, mede dankzij de heer Nico Giepmans en mevrouw Nicolle van Stiphout-van der Biesen, die samen met een aantal anderen behoren tot de ruggengraat van de groep. Beiden zijn voorgedragen voor een vrijwilligerspenning vanwege hun bewezen diensten gedurende 40 jaar.

In juni 1982 startte Nico op 9-jarige leeftijd als lid van de welpen bij de vereniging. Na zijn periode als lid bij de Rowans werd Nico in 1990 kaderlid van de Rowans speltak, een groep jongens in de leeftijd van 14-17 jaar. Jarenlang (tot september 2009) bleef hij daar kaderlid. Naast zijn werk als kaderlid van de Rowan-speltak, was Nico ook al vanaf jonge leeftijd bijna dagelijks actief op de blokhut, het liefst buiten, waar hij samen met een aantal andere vrijwilligers het voortouw nam tot het opknappen van het hele buitenterrein. Daarnaast vond Nico ook nog de tijd om elk jaar als één van de kampstafleden voor het zomerkamp mee te gaan met de junioren-speltakken op dit zomerkamp.

In augustus 1981 begon Nicolle als lid van de kabouters bij de vereniging. In 1989, op 14-jarige leeftijd, is Nicolle assistent-leidster geworden van de speltak Gidsen en daarna werd ze volwaardig leidster van deze speltak. In 2005 is ze uiteindelijk teamleidster geworden van de Gidsen. Die rol vervult ze met veel verve en ook als het moeilijk was om voldoende leiding voor deze groep meisjes van 10-14 jaar te krijgen, nam ze het voortouw en wist ze altijd wel weer de groep op een verantwoorde wijze te laten draaien.

De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan de heer Giepmans en mevrouw Van Stiphout-van der Biesen de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

Bron foto’s: Knoops Fotografie

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.