Vrouwen Polaris beleven afwisselend weekend met winst en verlies

In een vol weekend met op zaterdag een thuis competitiewedstrijd tegen Velden 1, en op zondag de halve finale van de regiobeker Zuid, boekten de volleybalsters van Polaris wisselende resultaten.

De wedstrijd van zaterdag was er een om snel te vergeten. Polaris, dat door blessures, ziekte en enkele niet geheel fitte spelers gehavend aan de start begon, had het niet zaterdag.  Want hoewel het passend best in orde was kon men aanvallend geen vuist maken. Bovendien had de thuisploeg duidelijk een mindere servicedruk dan normaliter en werd er relatief weinig verdedigd.  Set 1 en 2 waren nog wel spannend met 23-25 en 26-28 maar Velden zat er verdedigend uitstekend steeds bij en wist dan daarna ook menig bal aanvallend te scoren. In set 4 zakte de Helmondse ploeg door het onderniveau door deze twee nipte setverliezen, en volgen twee matige sets met ruim verlies. De 0-4 nederlaag kwam hard aan maar was wel terecht.

Op zondag speelde VC Polaris toch weer met frisse moede de halve finale van de beker, daar kon men de wedstrijd van zaterdag doen vergeten.
Na een nog wat aarzelend begin ging het in de eerste set lange tijd gelijk op. Er zat duidelijk veel meer vechtlust in de Helmondse ploeg en meer overtuiging in eigen kunnen. Polaris voerde gedurende de set een steeds grotere servicedruk op, Kessel had daar zichtbaar moeite mee en na een spannend einde van de set was het uiteindelijk Polaris dat aan het langste eind trok 24-26.
Dit gaf de ploeg een dusdanige boost dat het geloof in eigen kunnen met het punt steeg. Polaris startte heel goed aan de tweede set waarbij de service van grote invloed was. Kessel had de grootste moeite om de pass te brengen en lukte dat dan wel dan wist Polaris dat via een prima verdediging te pareren, en konden de aanvalsters van Polaris veelvuldig scoren: 20-25 setwinst
Deze lijn zette zich in de derde set voort, Polaris overtuigende op alle fronten. Lange rally’s werden met name door een prima eigen verdediging veelvuldig gewonnen en aanvallend kwam Polaris er steeds meer door. De Kesselse ploeg, evenals Polaris uitkomend in de Derde Divisie, boog het hoofd met 17-25, zodat de ploeg van Mike Boudewijns en Ellen van Bree met een mooie opsteker richting Helmond reiste.
Ellen van Bree : ‘Dit wat de ploeg nodig had, na een echt teleurstellende competitiewedstrijd van zaterdag. De winst betekent een unieke finaleplek voor ons in de bekercompetitie, waar we op zaterdag 22 april gaan strijden met de winnaar van de halve finale in Zuid-West. Met deze jonge groep een knappe prestatie!’
Aanstaande zaterdag speelt Polaris uit tegen VC Jokers in Maastricht om 18.00 uur.