Vrouwen Polaris teleurstellen in Landgraaf met 3-1 verlies

De te smalle selectie van Polaris brak de ploeg afgelopen zaterdag op, waardoor de ploeg voorlopig afhaakt voor de top 3 in de Derde Divisie.


Na een voorzichtig begin van de eerste set van beide teams, nam Landgraaf vanaf 10-10 het initiatief met een aantal sterke service-series, en ging de Helmondse ploeg in deze set met 25-14 onderuit.

In set twee kwam Polaris heel goed terug, de service draaide weer en bovendien was het eigen spel veel en veel beter verzorgd. Passend liep het veel beter zodat ook de middenaanvallers regelmatig tot scoren kwamen. Een 13-19 voorsprong was dan ook het gevolg, echter Polaris liet de ervaren tegenstanders weer terug in het spel komen, zelfs tot 24-24. Door keihard werken werden de twee volgende punten toch binnengehaald, en stond het met 24-26 weer in sets gelijk, wat op dat moment prima de verhoudingen weergaf.
In de derde set ging de wedstrijd lange tijd gelijk op, met rommelig spel aan beide zijdes. Tot 22-22 was nog steeds onduidelijk wie er met de setwinst vandoor zou gaan, maar met enkele mooie punten ging de setwinst naar de thuisploeg : 25-22 Dit bleek de nekslag te zijn voor de Helmondse volleybalsters, en VC Landgraaf speelde op routine set vier met speels gemak uit, met een 25-19 setwinst en een 3-1 overwinning als resultaat.

Coach Ellen van Bree : “We misten de overtuiging en we speelden te slordig om vandaag aanspraak te kunnen maken op meer dan  punt. We kunnen veel meer dan we laten zien, dat heeft te maken met vertrouwen in jezelf en elkaar. Bovendien ontbreken de wisselmogelijkheden op momenten dat het even niet gaat.”
Na een week hard trainen wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen nr 2 Nuvoc Veldhoven om 19.00 uur.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.