Vult u de online enquête ‘Samenwerken aan minder afval’ in?

Brengt u wel eens iets naar de milieustraat, dat misschien nog best opgeknapt kan worden? Een meubel dat met een kleine reparatie best nog jaren mee zou kunnen? Of kan dienen als materiaal voor iets anders?

Hoe mooi zou het zijn wanneer inwoners, ondernemers, ontwerpers, onderwijs en de lokale overheid hiervoor samenwerken. Om spullen die we zelf niet meer gebruiken een nieuwe eigenaar of een heel andere functie te geven? Goed voor het milieu en het biedt kansen voor leren en werken in deze nieuwe ‘circulaire’ economie. Een mooie naam daarvoor is een ‘Circulair Ambachtscentrum’, welke op steeds meer plekken in Nederland ontstaan.

Samen met Blink, Senzer en Stichting Kringloopwinkel Helmond onderzoeken wij of zo’n centrum of een samenwerkingsverband ook iets voor Helmond zou zijn. Wij willen heel graag weten wat u vindt van dit idee. Waar zou u als inwoner behoefte aan hebben?

Daarom staat er een bewonersenquête online. Klik hier om de online enquête in te vullen. Hiervoor vragen wij een kwartiertje van uw tijd. Invullen kan anoniem. Invullen kan tot 30 januari.

Laat u uw gegevens achter? We verloten een inspirerend, circulair cadeautje onder de deelnemers.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *