Vuurwerkschade 45.000 euro; gemeenteraad voor vuurwerkverbod

De gemeenteraad van Helmond is voor een permanent landelijke vuurwerkverbod voor particulieren. Dinsdagavond werd daarvoor met 27 stemmen voor en 10 stemmen tegen een motie goedgekeurd. De motie was ingediend door GroenLinks, 50Plus, SP en Lokaal Sterk.

Burgemeester Elly Blanksma had in het begin van de raadsvergadering tijdens haar nieuwjaarstoespraak al bekend gemaakt dat er ondanks het vuurwerkverbod tijdens en rond de jaarwisseling toch nog voor 45.000 euro schade is aan gemeentelijke eigendommen. Volgens haar is de irritatie enorm geweest in de stad en zijn er veel klachten ingediend.  De motie waarin wordt aangedrongen op een permanent landelijk vuurwerkverbod, vindt het college sympathiek. Volgens GroenLinks betekent aandringen een beetje drammen bij de overheid. “Dar drammen past wel bij mij”, aldus Blanksma.

Archieffoto: Toch weer veel schade aan gemeentelijke goederen

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Avatar
    Helene Reply

    Om te beginnen …ik geef zelf nie veel om vuurwerk maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die zoiets hebben van …met die corona ….wordt ons nu alles afgepakt en dat ze niks meer mogen ..en ik denk dat mede daardoor een hoop elende hiervan komt ..want alles wat niet mag willen ze toch doen he ? en dan het liefst nog een graatje erger dan ‘”normaal ” wens jullie veel wijsheid toe

  2. Avatar
    jeroen Reply

    Nagenoeg 100% van alle schade wordt veroorzaakt door illegaal vuurwerk en nu willen ze een verbod op legaal vuurwerk? Ik snap die link niet. Ik heb zelf niet zo veel met vuurwerk, maar als mensen hier van kunnen genieten, laat ze dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *