VV Gemert en Helmond Sport in evenwicht na spannende slotfase

Na negen maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld was het voor Voetbalvereniging Gemert weer eens tijd om negentig minuten lang te spelen. Dat gebeurde dinsdagavond tegen profclub Helmond Sport. Voor beide teams is het de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Ondanks het deels regenachtige weer zijn de tribunes op het hoofdveld van Sportpark Molenbroek goed gevuld.

Helmondse controle
De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie begint vanaf de aftrap met aanvallen en dat resulteert direct in een kans voor spits Jordy Thomassen. Zijn schot wordt gestopt door keeper Stefan Tielemans. Later krijgt de thuisploeg ook wat kansen, maar het zijn de Helmonders die als eerste scoren. In de 18e minuut schiet Arno van Keilegom met links in de verre hoek: 0-1. De Belg over zijn doelpunt: “Scoren is altijd leuk. Scoren bij Gemert is gewoon fantastisch, dat wil iedereen toch?”, zegt hij met een glimlach op zijn gezicht. De bezoekers creëren nog een aantal pogingen en gaan met een kleine voorsprong de rust in.

Kansen ruiken
Ondanks alle coronamaatregelen voor amateurclubs en maandenlang geen wedstrijdritme, lukt het Gemert toch aardig om de profclub bij te houden. In de eerste helft heeft Helmond veel de bal en meer kansen. Na de pauze kantelt het spelbeeld. De amateurploeg scoort bijna vanaf de middellijn in de eerste minuut van de tweede helft. Ralf Kemper ziet de Helmondse doelman Robin Mantel wat ver voor zijn doel staan, maar weet niet te scoren zoals Patrik Schick dat deed op het EK. De tweede helft is desondanks wel een stuk behoudender en er zijn minder doelpogingen. Helmond Sport krijgt in de 66e minuut een grote kans in de zestien van Gemert, maar door een scrimmage gaat de bal er uiteindelijk niet in. Het blijft lang 0-1 tot aan minuut 78. Stijn van den Heuvel schiet de bal krachtig in de verre hoek: 1-1. Het antwoord van Helmond komt drie minuten later als Nando Nöstlinger uit een afvallende bal de 1-2 binnenkopt. Gemert wil niet van het veld stappen met een nederlaag en vecht voor een gelijkspel. Uiteindelijk heeft het thuisfront hulp nodig van Helmond Sport-verdediger Ilias Breugelmans die een lichte overtreding maakt binnen de zestien en een strafschop weggeeft. Kemper gaat achter de bal staan en faalt niet: 2-2. “Er werd niks afgesproken over wie de penalty zou nemen, maar als spits wil je je verantwoordelijkheid nemen, ook omdat ik op trainingen vaak strafschoppen neem”, zegt de oud-speler van Helmond Sport.

Meer voorbereidingen
Beide ploegen hebben nog een aantal oefenpotjes op de planning staan voor het echte werk begint. Helmond Sport baalt van het gelijkspel, maar Van Keilegom blijft er coulant onder: “We hadden meer kunnen scoren, maar we hebben helaas niet al onze kansen afgemaakt. In de tweede helft speel je met veel nieuwe jongens en proefspelers die nog niet allemaal gewend zijn om met elkaar te spelen en dat was uiteindelijk ook wel te zien op het veld. Maar goed: het is voor nu de eerste wedstrijd en daarbij is de uitslag nog niet van belang. In de volgende wedstrijd willen we als team graag werken aan automatischer druk zetten. Ik denk hoe meer wedstrijden we spelen, hoe gemakkelijker dat zal gaan.”

Kemper kijkt natuurlijk anders terug op de wedstrijd dan zijn collega van de tegenpartij: “Het belangrijkste voor ons was dat we gewoon weer konden voetballen na zo’n lange periode zonder wedstrijden. We gingen er blind in, wilden alles geven, maar van tevoren weet je eigenlijk wel dat je kwalitatief minder bent dan Helmond Sport. Toch hebben we niet al te veel weggegeven en zelf ook nog een aantal kansen gecreëerd. Een 2-2 is daarom ook een mooi resultaat voor het team en goed voor het zelfvertrouwen.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.