VVD motie tegen slag- en steekwapens.

Het gebruik van messen, steekwapens en slagwapens moet helemaal worden teruggedrongen, daar is bijna iedereen het over eens!

De landelijke politiek werkt op dit moment daarom aan een wet om de verkoop van messen aan jongeren in winkels en online te verbieden. Dat betekent dat het in bezit hebben van een mes of steekwapen voor jongeren nog duidelijker verboden gaat worden. Landelijk vraagt al meer dan 70 procent van de burgemeesters om zo’n verbod. Hoewel het dragen van messen, ook keukenmessen, voor minderjarigen nu al in de meeste gevallen verboden is, blijkt dat de wetgeving nog veel onduidelijkheden kent. Dat maakt het voor de politie bijvoorbeeld niet altijd makkelijk om het verbod daadwerkelijk te handhaven. Daarom kwam de VVD met de motie ‘Verbod op messen en slagwapens’.

Hierin vragen we ook aan onze burgemeester om zich landelijk in te gaan zetten voor zo’n verbod, terwijl we tegelijkertijd willen onderzoeken of het mogelijk is om hiermee in Helmond te starten nog voordat de landelijke wetgeving door het parlement is aangenomen.
Mocht dit lukken dan kan de Helmondse politie sneller ingrijpen als jongeren over straat lopen met messen of ander voorwerpen die gebruikt kunnen worden als slag- of steekwapen. Onder sommige omstandigheden kan dan zelfs een schroevendraaier een verboden bezit zijn.

De motie werd mede ingediend door de fractie van Helder Helmond en Bach+. De VVD is blij dat uiteindelijk een zeer ruime meerderheid van de gemeenteraad kon instemmen met de strekking van ons voorstel.

De letterlijke tekst van de motie vindt u via deze link.

Theo Manders
Raadslid VVD Helmond

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de grootste landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *