VVD: ‘Voorrang geven aan zonnedaken’

Tijdens de raadsvergadering van 10 november riep de VVD op om de openstaande capaciteit van het energienet eerst zo volledig mogelijk te benutten door zon-op-dak oplossingen en hierover in overleg te gaan met Enexis en Provincie.

Het netwerk van Enexis is momenteel te zwaar belast en vergunningen voor boeren en MKB bedrijven om zonnepanelen op hun daken te plaatsen worden afgewezen. Dit zou verband houden met de hausse aan plannen voor zonneparken waardoor de netwerken van de energiemaatschappijen piepen en kraken.

De uitvoering van die plannen gaat (indien de weerstand niet te groot is) jaren duren. Inmiddels wordt de ruimte op het elektriciteitsnet echter wel gereserveerd voor deze grootschalige zonneparken omdat deze ontwikkelaars vroegtijdig capaciteit hebben geclaimd.

Hierdoor komt echter de verduurzaming van minder grootschalige zon-op-dak-projecten zoals bij, boeren en bij de bedrijventerreinen in het geding.

Onze fractie kwam daarom in de raadsvergadering van 10 november met een motie. Ook andere partijen (CDA, GroenLinks, Helder Helmond) zagen dit probleem en hebben daarom onze motie mede ondertekend. Na stemming bleek een ruime meerderheid van 34 raadsleden het voorstel te steunen.

Theo Manders

Raadslid

VVD Helmond

De letterlijke tekst van de motie vindt u op de website van de VVD Helmond

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de grootste landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *