De waakvlam van de cultuur brandt in het Speelhuis, aldus directeur Jochem Otten. Team Omroep Helmond/Ditisonzewijk bracht een bezoek aan het Speelhuis.

Het uitgaansleven in Helmond heeft betere tijden gekend. Nu er geen evenementen mogen worden georganiseerd en culturele instellingen voor maximaal 30 personen een voorstelling mogen verzorgen, is het maar sobertjes gesteld met het uitgaansleven.

Toch laat directeur van het Speelhuis Jochem Otten het hoofd niet hangen en organiseert ondanks de corona-beperkingen toch voorstellingen voor slechts 30 personen. En zo houdt het Speelhuis op deze manier de waakvlam van de cultuur brandend.

‘We willen de stad verwonderen en beter iets dan niets,’ aldus de directeur. Hij legt uit hoe het Speelhuis voldoet aan de regels rondom het coronavirus. Hij vertelt ook hoe de bezoekers toch kunnen genieten van een avondje cultuur in Helmond.

Het blijft genieten van de cultuur, maar zonder de gebruikelijke horecavoorzieningen. Toch blijven vooral de vaste klanten het Speelhuis bezoeken. Jochem hoopt dat de gewone voorstellingen weer snel kunnen worden hervat.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *