‘Wai’ wint Helmondse Carnavalskraker 2020

Op zaterdag 23 november won ‘Wai’ de Helmondse Carnavalskraker met hun nummer ‘Ik ben d’n tel al jaren kwijt’. Na 16 jaar deelname bemachtigden Ben Goede, Mart van Bremen en Jan Looymans de wisseltrofee.

 

Het restaurant van De Traverse stond aan het begin van de middag al snel vol met diverse carnavalsverenigingen, fans van de deelnemers en andere feestvierders. De sfeer zat er dan ook meteen in bij het openingsoptreden van Hofkapel De Klinkers. Vervolgens gaven Dolle Boel, Dè kenne wai ôk, De Knallers, Zanger zonder naam, Wiesdehnaw en Wai acte de présence. Om de feestvreugde nog verder te verhogen, werd het aanwezige publiek getrakteerd op optredens van Dubbel Trubbel en Feest Duo Tjonge Jonge.

Het feest van carnaval werd in allerlei variaties bezongen: van een biertje te veel tot de polonaise en van liefdesperikelen tot het carnavalsvirus waarmee je geboren wordt. De vakjury, bestaande uit William Verkoelen, Rob Luyben en Ger Koppenens, roemde het enthousiasme van alle deelnemers dat zichtbaar aanwezig was. Rond de klok van 16.11 uur konden de heren zich gaan beraden terwijl de naam van Briek XLVII onder het toeziend oog van notaris Steffie van de Ven-Sleegers in de koker werd gestoken. Daarna gaf voorzitter Peter Adriaans het startsein voor het Hints- en Prinseroaje. Kijk wekelijks op www.keiebijters.nl voor de nieuwe hints over wie de nieuwe prins is en maak kans op mooie prijzen!

Ook dit jaar werd de vakjury geflankeerd door een kinderjury en prinsenjury. Deze jury’s benoemden De Knallers als publiekswinnaar met hun kraker ‘Eentje teveel’. De vakjury verkoos uiteindelijk echter de inhoud van ‘Ik ben d’n tel al jaren kwijt’ ingezonden door ‘Wai’. De blijdschap bij de heren was groot: “Al 16 jaar staan we hier op het podium met veel plezier en nu winnen we eindelijk. Wat zijn wij blij!”


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door CV de Keiebijters

De Keiebijters In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in een achterafzaaltje, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren. Vaste onderdelen die de Keiebijters organiseren zijn ieder jaar: – Het Hints & Prinseroaje waarbij de nieuwe prins Briek geraden kan worden; – Het KeieKletstoernooi wat uitgezonden wordt op omroep Brabant; – Het Keikesfist; – Het Concert Carnavalesque; – De plechtige zitting van de Keijologische Hogeskool; – De Stadssleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Briek op carnavalszaterdag; – De Grootste Optocht van het Zuiden op carnavalszondag; – Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag; – Het Klurredweile op carnavalsdinsdag. Én natuurlijk is er het rituele opgraven van het Helmondse carnavalssymbool de kei aan het begin van Carnaval en het begraven ervan op carnavalsdinsdag om 23.11 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *