Het blijft al sinds mensenheugenis een prachtig wandelevenement. Drie avonden en een zaterdag met z’n allen, groot en klein in beweging. Alles wordt door de organisatie uit de kast gehaald om het evenement tot een succes te maken. De weergoden verleenden ook al hun medewerking. Het was slecht weer in de eerste dagen, maar op het moment dat er gelopen moest worden, was het goed te doen.

Veel deelnemers

Er werd in alle windrichtingen gelopen en gestart en alle lopers en groepen hadden hun eigen stop of verzorgingsplaatsen al ingepland. Op zaterdag was natuurlijk de grandioze intocht op de vierde dag van al die lopers en rolstoelers. De bloemen waren niet aan te slepen en iedereen, opa, oma, vader, moeder, oom en tante en al die  aanmoedigers slepen de lopers door die laatste kilometers heen. Het was een hele drukte bij het plein van Boscotondo, waar de finish was gemaakt. Bij de passage over de finish op het Boscotondoplein, mocht een groepsafgevaardigde op vertoon van de ontvangstbewijs het herinneringsbeeld in ontvangst nemen.

Een tekort

Alles en iedereen werd binnen gepraat door de man op de verhoging, die mij vertelde dat er eigenlijk een tekort dreigt te ontstaan aan EHBO-vrijwilligers. Hij doet een oproep aan mensen om zich te melden bij de EHBO en een opleiding voor EHBO- vrijwilliger te gaan doen. Het enthousiasme bij de lopers was enorm en ondanks dat het nog onzekere tijden lijken te zijn, ziet men nu al weer uit naar 2023.

Het is een compliment waard voor de organisatie, om na twee stille jaren dit evenement weer op de been te brengen.

 © Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. MARIJ Reply

  ALS KIND DEED IK OOK ALTIJD MEE
  MAAR DAT IS ZO<N 60 jaar geleden
  Was zo leuk ,maar wij deden ook iedere zondag mee ,
  Met de wandel klup ,zo gezellig
  En wat is het mooi om te zien dat het nu nog speelt

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk. Dank voor deze mooie fotorapportage van een geweldige traditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.