Op 9 november was het een interessante ochtend bij de volières van het Warandepark. leerlingen van de Vrije School Peelland stonden opgewonden en kwetterend bij de volières van het natuurpark. Zij waren onderdeel van een nieuw project in het park. Er zijn ruim 2400 bloembollen geschonken door Green Art Production uit Julianadorp bij Amsterdam.

Het is de bedoeling in het voorjaar van 2023 een soort Keukenhof gecreëerd te hebben, ter verfraaiing van het Warandepark. Daarvoor is de hulp van de leerlingen ingeroepen. Dus kwamen zij in een lange rij op het fietspad naar de volières aangefietst. Eerst namen ze even vlug nog een kijkje bij de dieren in de kooien. Toen was het tijd voor de uitleg van de werkzaamheden.

Het waren ongeveer 40 leerlingen, dus de 2400 bollen planten was een forse klus. Maar de leerlingen werden beloond met heerlijk vers fruit, die de stichting ”Fruit op je werk” had gesponsord. Deze stichting verzorgt ook het fruit voor de dieren in de Helmondse dierenparken.

Na de uitleg werden de leerlingen in drie groepen verdeeld. Elke groep kreeg wat gereedschap. Enkele schepjes, enkele (grote)schoppen en wat palen met een scherpe punt om de gaten diep genoeg te maken. Zij werden verdeeld in drie regio’s. Bij de hamsterkooi, bij de volière en tegenover het caratpaviljoen. Tijdens het werk kwam ook voorzitter Maarten Koolen even kijken hoe het ging. Hij was zeer tevreden. “Wat zal het er volgend jaar mooi en kleurrijk uitzien” aldus de voorzitter.

Zo werd er de hele morgen flink gewerkt en zal het volgend jaar misschien een kleurige aanblik geven….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.