Iedereen houdt van wandelen. Of het nu langs het strand, over de hei of in het bos is, het blijft mooi. Vooral die rust en stilte. Als wijkreporter kan ik daar zelf enorm van genieten. Ook deze week weer.

Gewapend met de camera, fietste ik richting het Warandepark. Toen ik langs de grote weg reed, werd ik al begroet door een lawaaierige aalscholver. Die zat boven op een lantaarnpaal te schreeuwen. Eenmaal bij de grote vijver zaten er een paar aalscholvers op een boomstam, waarvan er een zijn vleugels spreidde. Waarschijnlijk om op te warmen in het zonnetje. Het was een mooi gezicht, die grote vogels in dat heldere licht.

Dat veranderde voor mij toen ik enkele stappen in het bos liep. Het was bijna donker te noemen. Mijn oog viel direct op een groepje zwammen, die fel afstaken bij de verrotte boom. Dat vond ik beslist een foto waard. Verderop ontdekte ik weer andere paddenstoelen. Ik merkte op dat het een goed jaar voor de paddenstoelen zou worden.

Zoals ik al eerder opmerkte, was het die stilte en de rust die mij overviel tijdens de wandeling. Af en toe een passerende hond, maar dat was alles wat ik tegenkwam. Tijdens de wandeling ontdekte ik nog vele andere soorten paddenstoelen. De mooiste die ik ontdekte was wel de aardster. Zijn vorm vertelde al genoeg. En zijn wit-gele kleur viel erg op tussen het mos. Zo kwam ik diverse soorten tegen. De vliegenzwam met zijn felrode hoedje met witte stippen, de elfenbankjes en allerlei andere soorten die ik niet zo snel kon thuisbrengen.

Ik was helaas mijn paddenstoelenboekje vergeten. Ik raad iedereen aan die gaat wandelen, in welk bos dan ook, om altijd een boekje bij je te hebben. Dat maakt het ontdekken van een bepaalde soort paddenstoel altijd interessanter. Het wandelen in de Warande, maar bijvoorbeeld ook in de Stiphoutse bossen of het Hortensiapark is al een ware belevenis….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.