‘Wat er te doen is’ is hét programma over theater, muziek, film en evenementen. Kortom, wat er te doen is in Helmond. In deze video komen weer verschillende leuke activiteiten voorbij.

Films in de Cacaofabriek

Mario en Luigi maken weer spannende avonturen mee in de tekenfilm ‘The Super Mario Bros Movie’. Als ze een ondergrondse waterleiding willen repareren komen de broers Mario en Luigi via een mysterieuze buis in een magische wereld terecht. Samen met Toad en Prinses Peach ontdekt Mario zijn bijzondere krachten in hun poging om Luigi terug te vinden.

In ‘Beau is afraid’ moet de paranoïde Beau op reis naar de plaats waar zijn moeder wordt. Hij moet echter daarvoor zijn grootste angsten overwinnen. Een surreële film met in de hoofdrol Joaquin Phoenix.

Te zien in theater Het Speelhuis

Tja, waar waren ze ook alweer gebleven? Karin Bloemen en Cor Bakker waren net bezig met hun voorstelling, toen vanwege “C” de theaters dicht moesten. Nu alles achter de rug lijkt, hebben ze hun voorstelling omgegooid naar ‘Waar waren we gebleven – deel 2’. Hierin is de rode draad het 40-jarig theaterjubileum van Karin Bloemen. Te zien in Het Speelhuis op zaterdag 20 mei, aanvang 20.15 uur.

Duda Paiva Company speelt zondag 21 mei om 15.00 uur hun jeugdtheatervoorstelling ‘Kinderen van het Verdwenen Woud’. In het regenwoud zit magie. En de kinderen Yara en BarnabZ zijn dol op magie. En ook op de bijzondere dieren die er wonen. Kinderen worden echter groot en op de plek van het bos igt nu een plantage met een grote boerderij. Wanneer Yara terugkeert vraagt ze zich af waar de magie toch gebleven is? Een visuele voorstelling met poppen en dans voor de jeugd (6+).

De voorstelling ‘Circumstances’ is op zondag 28 mei gratis te bekijken op het Speelhuisplein. Wat begint als een spel ontwikkelt zich tot een ingewikkelde uitdaging. On Point speelt twee voorstellingen, om 14.15 uur en 16.15 uur. Beide performers, geschoold in acrobatiek, spelen een woordeloos en humorvol duel.

Live in de Cacaofabriek

De band Faith brengt op vrijdag 19 mei ‘A tribute to George Michael’. Alle grote hits van George Michael en Wham! komen die avond voorbij. Denk aan ‘Wake me up ‘of  ‘Careless Whisper. Aanvang 21.00 uur in de Popzaal van de Cacaofabriek.

Op donderdag 25 mei, aanvang 20.45 uur speelt de Zuid-Afrikaanse bluesartiest Dan Patlansky in de Popzaal. In zijn European Tour 2023 brengt de gitarist en songwriter muziek van zijn negende studioalbum ‘Shelter of Bones’ ten gehore.

De agenda

In het Museum Helmond Kasteel is t/m 29 oktober dagelijks de tentoonstelling ‘De Kasteeltuin, door de eeuwen heen ’ te zien.

Op MC Hemelvaartsnacht 17 mei kun je van 21.00 uur tot 6 uur genieten van de Top 2000 bij Poppodium Muziekcafé. De hits worden vakkundig aan elkaar gepraat door DJ Frogson.

Iedere zondag in mei, juni, juli, augustus en september zijn de gratis Carat Concerten weer te bezoeken in het Carat Paviljoen in het stadswandelpark Warande. Op donderdag 18 mei treden voor u op het OverdagEnsemble Laarbeek en De Gerwense Dorpsmuzikanten.

Op Hemelvaartsdag 18 mei vindt vanaf 14.00 uur het jaarlijkse muziekevenement Helmond Live – Tribute Bands editie plaats. Op 8 binnen- en buitenpodia in het horecahart van Helmond vinden optredens van plaats van als Appelmuse, Creedence Clearwater Survival. Maar ook Edo Sheeran en Bruno Marz zijn er te beluisteren.

Beer Burgers….and Two Smoking Barrels vindt alweer voor de zesde keer plaats op het terrein van Gilde Sint Antonius Abt. Op zaterdag 20 mei kun je van 14.00 tot 22.00 uur weer genieten van livemuziek en lekker eten. De podia zijn te vinden in

Het Ibizafestival is dit jaar te vinden op een nieuwe locatie, namelijk het Burgemeester Geukerspark aan de Watermolenwal. Op 27 en 28 mei, elke dag vanaf 12.00 uur.

Al met al weer veel te doen. Alle informatie is bovendien terug te vinden op www.ditishelmond.nl/agenda. Heb jij ook een interessante toevoeging? Je kunt je eigen activiteit gratis toevoegen aan onze agenda.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *