‘Wat er te doen is’, is een programma over theater, muziek, film en evenementen. Kortom wat er te doen is in Helmond. In deze speciale aflevering zie je alles wat er te doen is rondom carnaval.

Kunstlokaal 42

Tijdens de 89e editie van Kunstlokaal 42, op woensdag 15 februari van 21.00 uur tot 00.00 uur, staat de geschiedenis van carnaval centraal. Historicus Ad Schakenraad en auteur Jan van Mersbergen benaderen elk op hun eigen wijze de geschiedenis van dit volksfeest

Vurgloeie 

Op vrijdag 17 februari van 15.30 uur tot 23.50 uur, is het tijd voor de grootste vrijdagmiddagborrel voor Carnaval op het Mizunallen-plein in het centrum van de stad. Topartiesten zoals de Alpenzusjes, Roy Donders en Partyfriex gaan er voor zorgen dat jij helemaal in de Carnavalsstemming komt.

Carnavalsoptocht Helmond 

Op carnavalszondag trekt de Grootste Optocht van het Zuiden door Helmond. Deze optocht staat bekend om zijn fleurige, kleurige en grappige creaties en om de meest mooie carnavalswagens uit de regio waar veel zorg en aandacht aan is besteed. De vele deelnemers aan deze prachtige optocht door de binnenstad van Helmond komen ieder jaar van heinde en ver om hun carnavalswagen te laten zien. Kun je niet langs de kant gaan staan? DitisHelmond Zendt de optocht live uit op DitisHelmond TV.

Afsluiting carnaval

Carnavalsdinsdag luiden we de laatste uren van carnaval in om half 9 op het Mizunallen-plein. De kei is nog niet in de grond, genoeg reden voor een feestje. Dit jaar wordt het nog grootser, dit feestje wil je niet missen.

Carnavalsverenigingen 

In deze video zie je ook verschillende carnavalsverenigingen uit Helmond die hun programma voor deze carnaval vertellen.

Bioscoop

Voor wie geen zin heeft in carnaval, draaien er ook verschillende films in de bioscoop, zoals Avatar: The Way of Water en Ant-man and the Wasp.

Je kunt alle activiteiten en evenementen bekijken in de meest complete agenda van Helmond op www.ditishelmond.nl/agenda. Ook kunt u hier kosteloos uw eigen activiteit toevoegen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *