Wat mag niet ontbreken op je cv?

Heb jij je droombaan gevonden in Helmond of ben je op zoek naar werk? Dan is de eerste stap: solliciteren met een cv en een motivatiebrief. Zelf een geheel nieuwe cv lay-out ontwerpen is niet nodig want je hebt snel online een professioneel cv template gevonden die zowel bij jou als bij de vacature past. Wat je wel nodig hebt is meer informatie over wat er niet mag ontbreken op een curriculum vitae als je gaat solliciteren. Dat lees je hieronder.

Laat weten wie je bent

Een cv kan niet zonder je persoonlijke gegevens. Daarom zet je helemaal bovenaan het document je naam, je adres en je geboortedatum. Om ervoor te zorgen dat de werkgever je kan bereiken voor een eventueel gesprek vermeld je ook je e-mailadres en je telefoonnummer. Staat er meer informatie in je LinkedIn-profiel of heb je een website? Dan zet je deze hier ook neer.

Zorg voor een goede binnenkomer

Vaak ontvangen recruiters tientallen reacties op een openstaande vacature. In de strijd om als beste uit de bus te komen, is het belangrijk dat je cv ook opvalt. Dit kun je doen door een persoonlijk profiel toe te voegen. Schrijf een korte en pakkende tekst die goed jouw vaardigheden en kwaliteiten weergeeft. Laat de werkgever weten wie je bent, hoe je te werk gaat en waar je jezelf over een paar jaar ziet staan.

Het echte werk: ervaring en opleiding

Het spreekt voor zich dat dit onderdeel het meest essentieel is. Zonder je werkervaring of opleiding kan een werkgever niet afleiden of jij de juiste kandidaat bent. Bij allebei de onderdelen geldt: zet altijd je meest recente ervaring bovenaan en werk dan terug in de tijd.

Licht een aantal vaardigheden uit

In elke vacaturetekst lees je over welke eigenschappen iemand moet beschikken of welke kennis een sollicitant in huis moet hebben. Deze informatie moet ook terugkomen op je cv. Dit kun je doen in een apart kopje dat je ‘vaardigheden’ en ‘persoonlijke eigenschappen’ noemt, maar ook bij de beschrijving  van een eerdere functie of in je persoonlijk profiel.

Relevante nevenactiviteiten? Schrijf ze op

Een ander onderdeel dat je zou kunnen toevoegen op je cv is een kopje met nevenactiviteiten en vrijwilligerswerk. Solliciteer je op een functie als medewerker in de bediening en heb je jarenlang vrijwillig op de voetbalclub in Helmond achter de bar gewerkt? Dan is dit interessante informatie om toe te voegen. Hieruit blijkt dat je ervaring hebt én dat je maatschappelijk bent ingesteld.

Als laatste: een goede professionele foto

Uiteraard is een foto niet verplicht, maar voeg je er een toe dan maak je een meer persoonlijke indruk. En die eerste indruk is juist zo belangrijk als je gaat solliciteren. Heeft een recruiter een beeld bij de sollicitant dan zal hij of zij je sneller onthouden.

Met bovenstaande tips over welke onderdelen moeten terugkomen op je cv, haal je alle benodigde kennis in huis om zelf een goed en professioneel cv te schrijven voor een baan in de buurt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *