Voor de scoutingleden uit Helmond zit het avontuur in ZuidKorea er weer op. Met een rugzak vol verhalen kwamen ze, na drie weken World Scout Jamboree 2023, weer terug bij hun scoutinggroepen in Rijpelberg, Brandevoort en Binderen.

Rens van Stiphout, Malou Koolen, Thijs de Vré en Hein van Bree van scouting Leonardus arriveerden met de groep Mierenleeuw zondagavond bij het scoutinggebouw van Leonardus. Ouders, broers, zussen en familieleden stonden hen bij de Poort van Binderen op te wachten.

Hitte en regen

Na een lange reis, die in de nacht van zaterdag op zondag al begon, parkeerde de buschauffeur tegen 22.00 uur de bus. Waarna de deelnemers onder groot applaus uitstapten. De jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar en hun begeleiders hebben veel gezien en beleefd in de drie weken. De landelijke media sprak over hitte en later een krachtige tyfoon. Maar de jongelui in Zuid-Korea kregen maar weinig mee van die gebeurtenissen.  Zoals echte scouts doen was het vooral pionieren geblazen.

President bezoekt scoutingleden

De gebeurtenissen volgden elkaar snel op. Het klimaat in ZuidKorea kent hoge temperaturen en veel neerslag. Met beiden kregen de scouts te maken. Toch lieten zij zich niet uit het veld slaan en vermaakte eenieder zich voortreffelijk. Contact leggen met andere werelddelen; de president bezocht de Jamboree en de scoutinggroepen; én de vele activiteiten die werden georganiseerd.

The International Award For Young People

Malou Koolen deed mee aan The International Award For Young People, zo vertelde ze voor Dit is Helmond, en verzamelde heel veel badges. “Maar van wat er in de media in Nederland verscheen, hadden wij geen weet”, aldus Malou. “We genoten simpelweg van alles wat er gebeurde.”

Over vier jaar is de World Jamboree in Polen.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *