We mogen meer doen, maar we moeten niet gaan overdrijven

Deze week kondigde premier Mark Rutte een versoepeling aan van de maatregelen. Voor mij betekent het dat ik volgende week weer  mag gaan sporten op het veld. Ook voor het onderwijs zal er meer mogelijk zijn. Maar we moeten niet gaan denken dat we bijna uit de crisis zijn.

Dat ik weer mag trainen is echt een moment dat ik lange tijd heb moeten missen. De 1,5 meter afstand bewaren is gelukkig goed mogelijk in de honkbalsport. Dus ook de veiligheid kan daarom goed gewaarborgd worden. Daarmee kunnen we weer een stukje meer dan we de afgelopen maanden gewend waren, maar we hebben nog een lange weg te gaan. We zullen er met zijn allen voor moeten zorgen dat we dit virus in controle blijven houden totdat er een vaccin is gevonden.

Normale leven keert langzaam terug

Stap voor stap keren we weer terug naar het normale leven. Vanaf 1 juni gaan de terrassen weer open, de middelbare scholen pakken het ritme weer langzaam op en restaurants en cafés mogen maximaal 30 mensen binnen hebben. En ik hoop echt dat we niet met zijn allen de terrassen en cafés enzovoorts gaan bestormen alsof ons leven er vanaf hangt, want dan zijn we weer helemaal terug bij af.

Gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat we deze “vrijheden” die we nu terug krijgen. kunnen behouden door ons op dezelfde manier te blijven gedragen, maar toch ook wel kunnen genieten van de zomerzon op een terras.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *