Webinar voor ouders ‘Samen voor mentale gezondheid van jongeren’

Somberheid en stress bij jongeren nemen toe. Herken je dit bij je zoon of dochter? Meld je dan aan voor het webinar ‘Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen’.

Somberheid en stress nemen niet alleen toe door de huidige coronasituatie, maar ook door de grotere prestatiedruk en hoge sociale verwachtingen die jongeren voelen. Een op de drie jongeren kampt met druk om te voldoen aan de verwachtingen van zichzelf of anderen. In het webinar vertellen professionals meer hoe je deze klachten bij je kind kunt herkennen en/of hoe je hiermee om kunt gaan? Zij geven antwoord op vragen als: wat is somberheid of een dip? Hoe beïnvloedt corona mijn zoon/dochter? Mijn zoon/dochter zegt dat hij/zij depressief is! Wat is dat? Wat doe ik nu? En op welke signalen kan ik letten?

Dit webinar is een initiatief van STORM. STORM is een netwerkaanpak van regionale partners in onderwijs en zorg, zoals gemeenten, GGD, GGZ, voorgezet onderwijs, mbo en schoolmaatschappelijk werk, universiteiten, het Trimbos-instituut en 113 Zelfmoordpreventie, gestart in Oost-Brabant.

Meer info of aanmelden?
www.stormaanpak.nl – klik op de banner op de homepage.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *