Weer veel online activiteiten met Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari. Het doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is heerlijk om te doen, en zo gezellig. Het zorgt voor verbinding, en stimuleert de taalontwikkeling. Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er allerlei (online) activiteiten. Centraal staan de Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

De Nationale Voorleesdagen gaan traditiegetrouw van start met het Nationale Voorleesontbijt. In verband met de coronamaatregelen houdt de Bibliotheek Helmond-Peel dit jaar een online voorleesontbijt op woensdag 26 januari om 11.00 uur. Er wordt voorgelezen uit ‘Maar eerst ving ik een monster’. Scholen en kinderdagverblijven, maar ook kinderen die thuis zitten, kunnen zich vooraf gratis aanmelden. Zij krijgen dan een link toegestuurd om het voorlezen op hun eigen scherm te volgen.

Voorstelling ‘Een monsterlijk pyjama avontuur’

Theater Kees en Koos treedt op in de bibliotheek met een fantasievolle voorstelling die helemaal aansluit bij het thema van de voorleesdagen. De zusjes Ineke en Janine slapen op één slaapkamer. De ene zus is heel stoer, de ander ziet monsters in het donker. Of zijn het toch gewoon knuffels? Kees en Koos spelen deze voorstelling in samenwerking met Van Niks en Van Alles. Je kunt deze thuis online volgen op woensdagmiddag 26 januari en, als de maatregelen het toelaten, ook als fysieke voorstelling met live publiek op vrijdagmiddag 4 februari in Bibliotheek Someren. Hiervoor moet je je vooraf aanmelden via de link op de speciale themapagina www.bibliotheekhelmondpeel.nl/voorleesdagen

Voorlezen maakt je leuker!

Voor peuters en kleuters is het soms nog best lastig om zich te verplaatsen in een ander, maar voorlezen kan hierbij helpen. Voorlezen biedt een fijn moment om samen herinneringen te maken, en daarnaast is het ontzettend nuttig. Het heeft namelijk een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. In de bibliotheek kunnen (groot)ouders met kleine kinderen meedoen aan de Voorleesdagen Peuterquiz met vragen over de boeken van de Prentenboeken Top 10. Gezellig om dit samen te doen en er is ook nog kans op een leuke prijs.

Knuffeltje cadeau

Kinderen worden altijd gratis lid van de bibliotheek. Alle kinderen tot en met 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen (online) lid worden van de bibliotheek krijgen een monsterpoppetje cadeau.

Op de speciale themapagina van de bibliotheek staan meer informatie over de Nationale Voorleesdagen, maar ook leuke voorleestips, filmpjes en nog veel meer: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/voorleesdagen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.