Wegwerkzaamheden met mogelijk overlast

Komende tijd zijn in Helmond een aantal wegwerkzaamheden met mogelijk overlast. In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 juni start het bedrijf Track Line met het opfrissen van wegmarkeringen. De werkzaamheden zullen vanaf deze datum op diverse plekken in Helmond gaan plaatsvinden.

Op veel plekken in Helmond zijn de belijningen niet meer goed zichtbaar door slijtage. Daardoor zien weggebruikers de belijningen ’s nachts en bij slecht weer niet goed. Het opfrissen van de markeringen maakt het deelnemen aan het verkeer veiliger. Er komen werkzaamheden in de volgende wijken:

  • Helmond-Noord
  • Helmond-Oost
  • Binnenstad
  • Rijpelberg
  • Dierdonk

Wegwerkzaamheden ‘s nachts sneller en goedkoper

Het is overdag te druk om de werkzaamheden uit te voeren. Daarom kiest men ervoor om de werkzaamheden in de nacht uit te voeren. Dit geeft minder verkeersoverlast. Verder is het dan mogelijk om met minder verkeersmaatregelen te werken. Men kan sneller werken en dat scheelt in de kosten.

Overlast door wegwerkzaamheden

De uitvoering kan voor overlast zorgen. Er is mogelijk geluidsoverlast en/of enig oponthoud. Vanwege het uitharden van de markering kan het zijn dat u als weggebruiker moet wachten. De werkzaamheden duren meestal zeer kort: per locatie tussen de 5 minuten en 30 minuten.

Op de site van Andes zijn de meeste wegwerkzaamheden in Helmond te voorzien en te volgen. Vanwege de korte duur per locatie zal dit voor deze werkzaamheden niet mogelijk zijn.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *