Weinig respect voor Respectboom

De Respectboom in Helmond-West is beklad. Op de social media spreken de inwoners er schande van. Zij vragen zich af wie het in zijn hoofd haalt om zoiets te doen.

Het rommelt op de social media vanuit Helmond-West. De bewoners zijn boos, erg boos. Want de Respectboom op de hoek van de Cortenbachstraat en Arbergstraat in de wijk is beklad door vandalen. De bewoners vragen zich af of niemand dit stukje vandalisme heeft opgemerkt. Vooral de wijze waarop het monument is beklad, roept daarbij veel vragen in de buurt op (zie foto).

Wellicht is de gemeente Helmond al op de hoogte via de website en maakt men de beelden snel weer schoon. Althans, dat mag worden gehoopt. Onze reporter was in ieder geval ter plekke om het monument zoals het er nu bijstaat te fotograferen. 

Vierde kunstwerk

De Respectboom, geschonken door de Stichting Carat Helmond, werd in 2011 onthuld. Het was destijds het vierde kunstwerk dat de Stichting Carat aan een Helmondse wijk cadeau deed. Eerder gebeurde dat in Mierlo-Hout, Helmond-Oost en Brouwhuis. Het idee voor de boom komt uit de wijk zelf. Een projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van basisschool De Troubadour, stichting Buurtbeheer Helmond-West, stichting Welzijn en enkele betrokken wijkbewoners, begeleidden de totstandkoming.

Het idee voor de Respectboom werd vormgegeven door kunstenaar Tom van Sleeuwen. De destijds 19-jarige student aan de TU Eindhoven ontwierp ook de zithoek Shair in het wijkpark van Brouwhuis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *