Welkomsthaag voor buurtpreventieteams

Een welkomsthaag voor de vrijwilligers van buurtpreventieteams en WhatsAppgroepen in de gemeente Helmond. Het ontvangstcomité – in de personen Lianne, Alex en Ilona van de gemeente Helmond en Judith van de LEVgroep – stond al geruime tijd klaar om hun gasten te ontvangen. Zo’n 85 bezoekers uit vijftien wijkpreventieteams waren uitgenodigd voor een informeel samenzijn op de prachtlocatie Brandevoortse Hoeve.

Ook de directeur van de LEVgroep Jolanda Teeuwen sloot aan bij het vierkoppige ontvangstcomité en samen vormden ze de welkomsthaag. Rond 18.30 uur druppelden de eerste bezoekers binnen. De uitnodiging uit naam van burgemeester Elly Blanksma werd via mail verspreid onder de wijkraden, WhatsAppgroepen en buurtpreventieteams. En velen hebben daar gebruik van gemaakt. Blanksma opende met een korte toespraak waarin ze het belang van buurtpreventie onderstreepte: “De gemeente gaat nieuw leven inblazen in de buurtpreventieteams om zo te komen tot een ‘buurtsamen of buurtzame’.”

Politie en boa’s aanwezig

Ze kreeg iedereen aan het lachen toen ze vertelde dat de politie ook aanwezig was en dat de aanwezigen die mochten ‘aanschieten’ als ze vragen hadden.” Dat schieten moeten de aanwezigen niet al te letterlijk nemen”, lachte ze, “Dat is Brabants.” Ook de boa’s waren aanwezig om hun bijdrage aan de avond te leveren. De burgemeester gaf aan dat ze veel verwachtte van de nieuwe aanpak. “In de tweede helft van het jaar zullen we hopelijk al wat meer van ons kunnen laten horen,” sloot ze haar toespraak af.

Samenwerking met de LEVgroep

De LEVgroep is ook betrokken bij het project. Jolanda Teeuwen, directeur van de LEVgroep, gaf in een korte toespraak aan dat leefbaarheid in de buurt erg belangrijk is. En dat de buurtpreventieteams daarbij een grote rol spelen. De LEVgroep probeert de activiteiten te faciliteren. “Deze preventieteams zijn de oren en de ogen van de wijk en zorgen ervoor dat het prettig wonen is in Helmond. We willen samen een mooi en leefbaar Helmond creëren”, gaf ze aan.

Preventieteam Rijpelberg De Rodes

Buurtpreventieteam De Rodes uit de Rijpelberg vertelde welke activiteiten zij allemaal in hun wijk organiseert. Uit de lijst van activiteiten blijkt dat het preventieteam meer weg heeft van een buurtvereniging. Ze zijn niet alleen de oren en de ogen van de wijk, maar organiseren wandel- en fietstochten en een wijkschoonmaakdag. Ze hebben appcontact en geven enkele keren per jaar een nieuwsbrief uit. Al met al een voorbeeld voor vele andere wijken in Helmond.

Heerlijke gerechten van de barbecue

Tot slot was er voor de aanwezigen veel lekker eten van de barbecue. De gasten lieten zich trakteren op heerlijke koude schotels, vlees van de barbecue en allerlei gerechten van vlees met rijst of gebakken aardappeltjes en frietjes. Het ontbrak de gasten aan niets en iedereen liet het zich smaken. Tijdens de avond werden gasten aan elkaar voorgesteld en kwam het tot gezellige praatjes, werden telefoonnummers uitgewisseld en ideeën gedeeld. Tegen het einde van de avond mocht iedereen nog een goodybag in ontvangst nemen met daarin onder andere een nieuw preventiehesje en een handig lampje, voor als het team ‘op pad’ gaat.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *