Wereld Alzheimer Dag: informatiemarkt met lezingen en workshops in kasteel Helmond

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. De dag dat er wereldwijd extra aandacht is voor de ziekte dementie. Die dag kunt u in Kasteel Helmond terecht voor inspirerende lezingen en workshops op het gebied van dementie.

Vrijwel iedereen krijgt vroeg of laat te maken met dementie. Of u nu zelf een diagnose krijgt of iemand uit uw omgeving. Ieder uur komen er vijf mensen met een diagnose dementie bij. Op woensdag 21 september krijgt u op een inspirerende wijze inzicht waar u in Helmond terecht kunt voor hulp, ondersteuning en een luisterend oor wanneer u te maken krijgt met dementie. Deze informatie is onder meer interessant voor mensen met dementie en voor mensen die een dierbare hebben met dementie.

Programma

‘s Middags wordt het programma geopend door de nieuwe wethouder van ouderenzorg Marita van Lierop. ‘s Avonds opent Harrie van Dijk, wethouder zorg en welzijn, het programma. Er zijn interessante lezingen en workshops. Zo kunt u met een virtual reality bril zelf ervaren hoe iemand met dementie de wereld ervaart. We vertellen u hoe zorgtechnologie kan bijdragen aan de zorgverlening. Daarnaast komt u alles te weten over de kracht van muziek en bewegen voor mensen met dementie. Ook is verpleegkundige Tommie Niessen aanwezig om vanuit zijn jarenlange praktijkervaring verhalen te delen. Kortom, het belooft een gevarieerde en interessante dag te worden.

Wanneer: Woensdag 21 september

Tijd: van 14.00 – 17.30 uur en 18.30 – 21.00 uur

Waar: Kasteel Helmond, Kasteelplein 1 in Helmond

De toegang is gratis

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Museumdocent

Ik geloof dat museumbezoek voor iedereen leuk kan zijn, ook voor mensen die zeggen niet van musea te houden! De juiste invalshoek en een interactieve manier van rondleiden helpen hierbij. Maartje Vos-Swinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.