Wereld Alzheimerdag: extra aandacht voor mensen met dementie en familie

Op 21 september wordt elk jaar extra aandacht gevraagd voor mensen met dementie en hun dierbaren. De hele wereld viert Wereld Alzheimerdag.
In heel Nederland worden diverse activiteiten georganiseerd, zowel in de fysieke ruimte als online.
Stichting Alzheimer Nederland verzamelde deze in een handige lijst.

In Helmond wordt Wereld Alzheimerdag aangegrepen voor een stedelijke publiekscampagne. In de week van 21 september verschijnen door de hele stad posters, met daarop foto’ s van mensen met dementie en de mensen die met dementie te maken krijgen. Want, Dementie raakt Iedereen.

Dementie raakt iedereen
Of je nu de buurvrouw, partner of het kleinkind bent van iemand met dementie, de ziekte raakt je. Ook de lokale ondernemer, de sportvereniging, de musea en openbare ruimte krijgen steeds meer te maken met dementie. Het streven is namelijk om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, en laten meedoen in de maatschappij.

Met de campagne hoopt organisator Dementievriendelijk Helmond het taboe rond dementie weer een beetje verder te doorbreken.

Dementievriendelijk Helmond
De stuurgroep Dementievriendelijk Helmond bestaat uit afgevaardigden van Gemeente Helmond, LEVgroep, Savant Zorg, Zorgboog, Stichting De Reikende Hand, Bibliotheek Helmond-Peel, Steunpunt Mantelzorg, Thuis bij Mientje en Ouderenlandgoed Grootenhout. Dementievriendelijk Helmond stelt zich ten doel de stad een veilige en prettige leefomgeving te maken voor mensen met dementie en hun naasten. En dat begint bij het doorbreken van het taboe dat rond deze ziekte hangt. Dit doen zij door mensen met dementie op een positieve manier zichtbaar te maken, informatieavonden te organiseren en diverse projecten te initieren. In 2020 ligt de focus op de publiekscampagne en op het thema Migranten en Dementie.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Maartje Vos - Swinkels

Redactie vrijwilliger team DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *