Op het terrein van het dr.-Knippenbergcollege werd er op zondag 10 juli door diverse stichtingen en instanties een werelddag georganiseerd. Iedereen was hierbij welkom voor ontmoetingen met andere culturen. Mensen uit de Oekraïne maakten bijvoorbeeld veel indruk met hun muziek en zang.

Na een korte toespraak van wethouder  Cathalijne Dortmans en iemand van We Care Helmond was er zelfs een jongen die in een buitenlandse taal alles vertaalde voor de mensen die het Nederlands konden verstaan. Diverse soorten muziek was er te horen en daarvan was onder andere de BeeBizzyBand maar ook een streetdance-artiest die zich liet zien en horen.

Er waren voor de kleinere kinderen grote springkussens en er was een luchtkussen die de meeste aandacht trok en dit was het schuimbad. Maar ook de luchtballen werden door de kinderen veel gebruikt. Mansoury gym was er met enkele mensen aanwezig. Zij lieten de jeugd kennismaken met de verdedigingssport. En om de honger te stillen waren er lekkere hapjes van een barbecue. Daar stond al gauw een lange rij met hongerige bezoekers. Binnen was er een gitarist aan het spelen en konden de kinderen aan een workshop tekenen en graffiti mee doen. Het was een interessante werelddag met veel nieuwe belevenissen voor jong en oud.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.