• Wereldlichtjesdag in Helmond 'mooi en indrukwekkend'

Het was vandaag Wereldlichtjesdag. Ook in Helmond werden op deze tweede zondag in december overleden kinderen herdacht. Dat gebeurde vanuit de locatie van Dela Berkendonk aan de Meanderlaan. Ouders die zich daarvoor hadden opgegeven konden de herdenking volgen via een livestream. Op deze manier werd het mogelijk gemaakt om de kinderen die worden gemist, toch samen te herdenken en kon er voor elk kind een kaarsje aangestoken worden.

Sinds 1997 komen mensen wereldwijd op Wereldlichtjesdag bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Dan steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht. Daardoor wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind hebben verloren. Door dat wereldwijd te doen, beseffen ouders dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Wereldlichtjesdag 2021 werd in Helmond mede verzorgd door de muzikanten Nika van Stiphout, John Langeweg , Sandra Peeters en Wouter Bloemen. John Langeweg is zelf vader van een ‘sterrenkindje’. Alle muzikanten brachten indrukwekkende nummers ten gehore.

Wereldlichtjesdag wordt in Helmond georganiseerd door Willeke Altink, Petra Polak en Anne-marie van Genechten. Willeke Altink is heel tevreden over hoe het is verlopen deze avond. “Het was heel mooi. Maar hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer fysiek bij elkaar komen, want dat zou toch het fijnste zijn.”

Dela stelde de ruimte beschikbaar voor Wereldlichtjesdag en verzorgde de livestream. Tuincentrum Coppelmans Helmond zorgde voor de aankleding. Willeke: “En natuurlijk danken we ook alle ouders die ons het vertrouwen hebben gegeven, om voor hun dierbare een kaarsje te mogen aansteken.”

Meer weten? Kijk dan op FB Wereldlichtjesdag Helmond of op https://wereldlichtjesdagh.wixsite.com/websitee 

Tijdens de herdenking werden kaarsjes aangestoken namens ouders van overleden kinderen. (Foto’s: Willeke Altink)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *