Het had tijdens koningsdag zomaar op de radio kunnen komen. De ‘langste’ file van het land was gisteren in Helmond. De jaarlijkse markt op koningsdag was terug en dat leverde een lange sliert mensen op die langs de kraampjes schuifelden.

Super Mario - El JacksonWie gisteren even uit die lange sliert mensen stapte, had grote kans om bijzondere dingen tegen het lijf te lopen. Bijvoorbeeld op het Piet Blomplein, waar een heuse wereldster schitterde. Aan de kant van het Burgemeester Geukerspark waren een aantal pannaveldjes neergezet-Dat zijn veldjes die straatvoetballers gebruiken om te bepalen wie de beste ‘skills’ ofwel techniek heeft-. Op die veldjes stond zomaar Nasser El Jackson, straatvoetballer bekend van de videogame FIFA Street, vele youtubefimpjes en internationale freestyle voetbalwedstrijden. Met zijn 73.000 Instagram-volgers viel het op dat er maar weinig mensen om het veldje stonden. El Jackson wisselde korte showtjes van zijn trucs af met momenten waarop mensen hem uitdaagde. Jonge jongens kregen de kans om hun trukendoos te openen tegen het techniekwonder. Degene die de andere het eerste door de benen speelde (Panna) won en moest het veldje verlaten. Het was overigens maar voor weinige weggelegd om de bal lang in bezit te houden tegen El Jackson.

Super Mario
Op de Noord Koninginnewal was maar weinig ruimte om langs de kraampjes te lopen. Wie het daar lukte om even uit de drukte te stappen, liep zeer waarschijnlijk een Italiaans computerspel karakter tegen het lijf. Bij het HomeComputerMuseum stonden een aantal vintage spelcomputers opgesteld. Een snel potje waarin Mario een gegijzelde prinses probeert te redden, was een welkome afwisseling van de eindeloze rij schuifelaars. In tegenstelling tot de overkant van de straat was de stoep waar de spelcomputers stonden helemaal leeg. Niet iedereen was even goed in het spel (Lees aanwezige verslaggevers) en het snel Game Over.

Afsluiten met een ijsje
IJsje dat heel duur wasHet hoort er toch bij. De hele dag lopen slenteren, zon op het hoofd en dan afsluiten met een softijsje. Keuze genoeg op de Helmondse markt. Soms ontbreekt de scherpte dan even na een drukke dag. €3,50 voor het grootste horentje softijs prijkte er op het bord. Horentje onder de machine, het ijs draaide er soepel in, contant afrekenen en dan koste het opeens vijf euro. Het ijs smaakte er niet minder om.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Teun Reply

    beter een ijsje bij home computer museum kunnen halen was duurste maar 2,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.